Żarzenia lamp : 27W, zasilanie anodowe 280V 63mA; razem 44,64W.
Strona pierwotna 220V prąd ... no właśnie prąd to był błąd
Na tym chyba skończę. Wrzucę jeszcze pro publico bono (w przyszłości) schemat z nowszymi wartościami pomiarowymi i poprawionym schematem, szczególnie część przełącznych obwodów wejściowych i heterodyny bo wg mnie jest nieoczywista oraz widok chassis z rozmieszczeniem elementów oznakowanych wg mojego schematu.
Mam 2 pytania jeśli ktoś ma wiedzę o:
- osłona czy może ekran zespołu przełączanych obwodów wejściowych. Czy to jest (powinien być) na pewno ekran? A jeśli tak, to gdzie był podłączany/umasiony? Ja nie widzę takiego miejsca. Z tej osłony został mi tylko dekielek z dziurą na ośkę gałki przełącznika. Materiał ten nie ma za grosz właściwości magnetycznych ani elektrycznych a wygląda w miarę oryginalnie. Może to tylko osłona przeciwkurzowa była?
- skali odbiornika, widziałem na forum, że była dostępna wersja rekonstruowana elektronicznie przez kogoś; może ten lub inny ktoś się podzieli, odsprzeda albo jakoś. Moja skala praktycznie nie ma w ogóle czerwonych znaków (słabiutki ślad po symbolu firmowym tylko) dodatkowo zostawiłem nieopatrznie a nieodwracalnie swój ślad na niej przy "odnawianiu". Może zostawię tą starą jeśli nie będzie zbytnio szpecić ale fajnie mieć jakiś wybór.