Przyznaję że tym razem nie zajarzyłem dowcipu?

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Wiadomo o kogo chodzi, przecież to jest znany fakt z wywiadu.Tomek Janiszewski pisze: ↑pt, 18 maja 2018, 11:34Nooo! A coś pan myślał? Był sobie w XIX wieku rosyjski szachista Carl Jänisch, oficjalnie pochodzenia fińskiego, ale wolałbyś nie wiedzieć jaka to nacja była, jest i będzie bezkonkurencyjna w tym sporcie. Jeżeli zatem i w moim przypadku ów kompromitujący fakt się potwierdzi - będę z niego dumny![]()
A jakich to "Polaków" jest wyrażenie "Piniendzy nie ma i nie bendzie"? Zwłaszcza w Bydgoszczu?
Ty na pewno to chciałeś napisać?
Skoro jak się na własne oczy przekonałeś - są w tej Hi-Endowej zwrotnicy cewki i na rdzeniach ferrytowych, i na chamskim żelazie - to w tej sytuacji wymiana samych tylko kondensatorów, tak samo jak dokładanie do tych istniejących polaryzacji z bateryjek - byłaby jak sam to określiłeś audiofilzmem w najczystszej postaci
Ja bym jeszcze wymienił wszystkie głośniki i obudowę, natomiast przewody łączące poszczególne elementy kolumny mogą zostać...Tomek Janiszewski pisze: ↑sob, 19 maja 2018, 09:16Skoro jak się na własne oczy przekonałeś - są w tej Hi-Endowej zwrotnicy cewki i na rdzeniach ferrytowych, i na chamskim żelazie - to w tej sytuacji wymiana samych tylko kondensatorów, tak samo jak dokładanie do tych istniejących polaryzacji z bateryjek - byłaby jak sam to określiłeś audiofilzmem w najczystszej postaciJak już wymieniać - to całą zwrotnicę. Wraz ze schematem
![]()
To i głośniki tam równie badziewne jak elementy w zwrotnicy?
Zasadniczo Altusy będąc zespołami BR nie powinny być przesadnie tłumione. Tylko czy aby na pewno niby nimi są, ich otworki są karykaturalnie małe i są głownie po to żeby być. No ale jak wiadomo głównym atutem Altusów jest GDWT, i on tutaj żondzi!Właściciel zestawów opowiedział mi wczoraj również jak zostało zrealizowane "akustyczne wytłumienie" wnętrz obu kolumn i jest ono wg Jego opisu znacznie podlejsze niż w polskich Altusach Tosila...
Na pewno warto spróbować wymienić kontensator 6uF na 'nie elektrolityczny'.
Nie byłbym tego taki pewny