O i to mi się podobajethrotull pisze:powtórzę, że nie ma znaczenia przy moderacji, czy dany użytkownik prywatnie jest wspaniałym i zasłużonym człowiekiem. Nie stosuję osobnej taryfy w zależności od tego czy kogoś znam osobiście, jaki ma ta osoba staż na forum, czy ją lubię czy nie.
Edycja postu
Moderator: gsmok
-
KaKa
- 1875...2499 postów

Re: Edycja postu
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
mak222
- 375...499 postów

matizz pisze: -> a dyskusja o konstrukcji gitar w wątku "daj się zobaczyć" nie razi Cię w oczy?
Przejrzałem "daj się zobaczyć" i wychodzi na to że akuratnie brałeś aktywny udział w pobocznych meandrach tego wątku. Więc czepianie się innych kiedy samemu się nie świeci przykładem jest trochę nie fair...jethrotull pisze:Nie jestem moderatorem działu, w którym się toczy ta dyskusja, ani nawet jej nie śledzę.
A tak w ogóle to trochę luzu panowie i panie a właściwie jedna pani
-
pierwszy
Twoja prawda nie interesuje mnie, natomiast kazdy forumowicz sam potrafi ocenic jaki miales udzial w odejsciu k24.jethrotull pisze: Znowu mijasz sie z prawdą. To jest tylko kropla, która przelała czarę.
Nie wysilaj sie z tlumaczeniem.
-
jethrotull
- 3125...6249 postów

Kacper
a za co Ty byś miał mnie przepraszać?
mak222
ok, ale "Daj się zobaczyć" nie jest założone w, dajmy na to, UiU. Poza tym, o ile mi wiadomo, moje posty tam nie były raportowane jako offtopy.
macska
I dzięki bogu że potrafią, na szczęście jeszcze nie jesteś wyznacznikiem racji. Zresztą z wieloma kolegami o tej sprawie rozmawiałem.
mak222
macska
-
pierwszy
Czy w wyborze moderatora wyznacznikiem jest, zeby moderator mial ostatnie slowo?
Odnosze takie wrazenie w przypadku jethrotull.
Odnosze takie wrazenie w przypadku jethrotull.
-
mak222
- 375...499 postów

Co to znaczy UiU? A jeśli chodzi o raportowanie offtopów - nawet mi przez głowę coś takiego nie przeszło - bo przecież nie o to tutaj chodzi. A teraz jak się temu przyglądam z Twojego punktu widzenia , to Twoje gitarowych 15 postów w "daj się zobaczyć" ( i innych userów zresztą też) powinno kwalifikować się do usunięcia albo ostrzeżenia.jethrotull pisze:mak222ok, ale "Daj się zobaczyć" nie jest założone w, dajmy na to, UiU. Poza tym, o ile mi wiadomo, moje posty tam nie były raportowane jako offtopy.
Tyle w tym temacie, więcej głosu nie zabieram bo szkoda nerwów.
-
Thereminator
- 6250...9374 posty

Moim zdaniem, to wszystko poszło nie tak. Temat k24 można było przenieść do bardziej odpowiedniego działu, chociażby ogłoszeń, zamiast od razu do kosza. Z drugiej strony reakcja k24 była chyba zbyt przesadzona, jeśli zaczął kasować swoje posty od razu po wylądowaniu tematu w koszu.
Wątek "Daj sie zobaczyć" jest z założenia offtopowy, więc czy jest jest możliwe offtopować w offtopie?
Wątek "Daj sie zobaczyć" jest z założenia offtopowy, więc czy jest jest możliwe offtopować w offtopie?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
geguś
No to może ktoś w końcu napisze, czy mogę legalnie i prawnie wykasować swoje posty?
-
pierwszy
Nie mozesz, bo jest blokada, a czy to jest legalne, w swietle regulaminu, maja wyjasnic fachowcy.
-
Michał_B
- 1875...2499 postów

To co ostatnio się dzieje na forum to masakra..
Tak narzekaliście na Elektrodę, a tu ostatnio dzieje się podobnie.
Forum to zawsze było swego rodzaju azylem a czasem i gronem znajomych. Każdy mógł dyskutować o czym chce i nie bał się moderatora i innych. Teraz jest tak jak na elektrodzie- każdy się każdego czepia, zgłasza do moderatorów lub się kłóci. Aż strach pisać posty -bo może komuś się nie spodoba.
Uspokójcie się i ogarnijcie. Działania moderatorów nie są zbyt dobre, ale kłócąc się i pokazując za wszelką cenę że robią źle jeszcze bardziej ich nakręcacie.
Apeluje do admina o odblokowanie edycji postów, a Was o spokój i zaakceptowanie tego co chwilowo jest. Także w wątkach mniej krytykujcie forumowiczów a skupcie się na wartości merytorycznej forum(która ostatnio drastycznie spada...).
Znaleźliście szereg przykładów na to że brak edycji jest szkodliwy dla forum. Usuwanie postów (tak jak K24) nie jest żadnym argumentem za brakiem edycji bo są to zdarzenia jednostkowe.
Co do troli: Nie ma co się denerwować tylko trzeba sukcesywnie ich banować. Dwa razy, 5, 10 , 20 - w końcu da za wygraną.
Pozdrawiam
Tak narzekaliście na Elektrodę, a tu ostatnio dzieje się podobnie.
Forum to zawsze było swego rodzaju azylem a czasem i gronem znajomych. Każdy mógł dyskutować o czym chce i nie bał się moderatora i innych. Teraz jest tak jak na elektrodzie- każdy się każdego czepia, zgłasza do moderatorów lub się kłóci. Aż strach pisać posty -bo może komuś się nie spodoba.
Uspokójcie się i ogarnijcie. Działania moderatorów nie są zbyt dobre, ale kłócąc się i pokazując za wszelką cenę że robią źle jeszcze bardziej ich nakręcacie.
Apeluje do admina o odblokowanie edycji postów, a Was o spokój i zaakceptowanie tego co chwilowo jest. Także w wątkach mniej krytykujcie forumowiczów a skupcie się na wartości merytorycznej forum(która ostatnio drastycznie spada...).
Znaleźliście szereg przykładów na to że brak edycji jest szkodliwy dla forum. Usuwanie postów (tak jak K24) nie jest żadnym argumentem za brakiem edycji bo są to zdarzenia jednostkowe.
Co do troli: Nie ma co się denerwować tylko trzeba sukcesywnie ich banować. Dwa razy, 5, 10 , 20 - w końcu da za wygraną.
Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
-
Furman Zenobiusz
- 1250...1874 posty

Co do edycji postu, to moim zdaniem optymalnym wyjściem jest nielimitowana czasowo edycja ostatniego własnego postu w wątku (dopóki ktoś nie odpowie), lub przynajmniej rozsądnie limitowana czasowo, żeby można było w rozsądnym czasie coś dopisać.
-
pierwszy
Juz niedlugo nastapi nirvana.Michał_B pisze:To co ostatnio się dzieje na forum to masakra..
-
Romekd
- moderator
Witam.
Panowie, chciałbym zwrócić Waszą uwagę, że wypowiedzi umieściliście na Forum zupełnie dobrowolnie, zdając sobie zapewne sprawę, że jest to miejsce publiczne, dostępne dla wszystkich zainteresowanych tematyką, oraz, że Wasze wypowiedzi stanowią integralną część wątków, gdyż zdążyli się do nich odnieść inni użytkownicy, którzy poświęcając swój wolny czas włączyli się aktywnie do toczących się na Forum dyskusji. Próba usunięcia swoich wypowiedzi stanowi tak na prawdę próbę demontażu wątków, gdyż takie działania powodują, że spora cześć wypowiedzi innych użytkowników staje się bezprzedmiotowa, a często w ogóle nielogiczna. Uważam również, że usuwanie własnych wypowiedzi stanowi niebywałe świństwo wobec osób, które poświęciły swoją uwagę i czas by udzielić odpowiedzi w wątkach, oraz wobec potencjalnych przyszłych czytelników. Pisząc posty sądziłem, że stają się one w pewnym sensie własnością ogólną wszystkich osób czytających Forum, choć oczywiście pewne zamieszczane w wypowiedziach materiały w dalszym ciągu stanowią moją własność i powoływanie się na nie, czy ich cytowanie w innych miejscach wymaga mojej aprobaty. Choćbym nie wiem jak obraził się na innych użytkowników, czy kogokolwiek, to nie przyszłoby mi nawet do głowy, by żądać od administratora usunięcia moich wypowiedzi, i to właśnie przez szacunek dla innych Kolegów. Dzisiaj, widząc co dzieje się na Triodzie jest mi bardzo przykro. Jest coraz gorzej i nie mam pojęcia co dzieje się z ludźmi, a niestety coś się dzieje, bo podobne jak tu reakcje obserwuję również w codziennym życiu...
Rozumiem pewne niepopularne i nieaprobowane przez Was posunięcia admina, który w moim odczuciu próbuje w ten sposób zapobiec dalszej dewastacji Forum. Naprawdę szkoda, że mimo zbliżonych zainteresowań i wspólnych pasji nie potrafimy się ze sobą dogadać..
.
Pozdrawiam,
Romek
Panowie, chciałbym zwrócić Waszą uwagę, że wypowiedzi umieściliście na Forum zupełnie dobrowolnie, zdając sobie zapewne sprawę, że jest to miejsce publiczne, dostępne dla wszystkich zainteresowanych tematyką, oraz, że Wasze wypowiedzi stanowią integralną część wątków, gdyż zdążyli się do nich odnieść inni użytkownicy, którzy poświęcając swój wolny czas włączyli się aktywnie do toczących się na Forum dyskusji. Próba usunięcia swoich wypowiedzi stanowi tak na prawdę próbę demontażu wątków, gdyż takie działania powodują, że spora cześć wypowiedzi innych użytkowników staje się bezprzedmiotowa, a często w ogóle nielogiczna. Uważam również, że usuwanie własnych wypowiedzi stanowi niebywałe świństwo wobec osób, które poświęciły swoją uwagę i czas by udzielić odpowiedzi w wątkach, oraz wobec potencjalnych przyszłych czytelników. Pisząc posty sądziłem, że stają się one w pewnym sensie własnością ogólną wszystkich osób czytających Forum, choć oczywiście pewne zamieszczane w wypowiedziach materiały w dalszym ciągu stanowią moją własność i powoływanie się na nie, czy ich cytowanie w innych miejscach wymaga mojej aprobaty. Choćbym nie wiem jak obraził się na innych użytkowników, czy kogokolwiek, to nie przyszłoby mi nawet do głowy, by żądać od administratora usunięcia moich wypowiedzi, i to właśnie przez szacunek dla innych Kolegów. Dzisiaj, widząc co dzieje się na Triodzie jest mi bardzo przykro. Jest coraz gorzej i nie mam pojęcia co dzieje się z ludźmi, a niestety coś się dzieje, bo podobne jak tu reakcje obserwuję również w codziennym życiu...
Rozumiem pewne niepopularne i nieaprobowane przez Was posunięcia admina, który w moim odczuciu próbuje w ten sposób zapobiec dalszej dewastacji Forum. Naprawdę szkoda, że mimo zbliżonych zainteresowań i wspólnych pasji nie potrafimy się ze sobą dogadać..
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
Krzysiek16
- 375...499 postów

To niech wszyscy ładnie obiecają, że nie będą nic kasować, włączcie opcję edycji i skończmy z dziecinadą, bo to aż nie przystoi. 
-
pierwszy
Chyba jednak nie zdajesz sobie sprawe z tego co to jest wlasnosc intelektualna.Krzysiek16 pisze:To niech wszyscy ładnie obiecają, że nie będą nic kasować, włączcie opcję edycji i skończmy z dziecinadą, bo to aż nie przystoi.
Zapytaj traxmana dlaczego nie udostepnia kodu zrodlowego do swoich wynalazkow
A potem porozmawjamy o dziecinadzie.