Edycja postu
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
Edycja postu
Napisałem post, wysłałem. Otworzyła się strona wątku z moim nowo napisanym postem. Odszedłem od komputera na kilka minut. Wróciłem, przypomniało mi się coś jeszcze i chciałem dodać do postu. Kliknąłem przycisk zmień i wyskoczył komunikat: "Nie możesz już zmienić ani usunąć postu". Po powrocie na stronę wątku przycisk "zmień" zniknął. Zaznaczam, że w tym momencie nawet nie było żadnego nowego postu pod moim. Ale to bez znaczenia, wcześniej mogłem edytować posty dowolnie.
Czy to oznacza, że nie można edytować swoich wypowiedzi? Dlaczego? Do niedawna niektórzy młodsi stażem forumowicze byli rugani przez Moderatorów za pisanie postu pod postem zamiast edycji.
Czy to działanie jest wynikiem jakiegoś błędu w funkcjonowaniu forum czy może jest to celowa modyfikacja?
Czy to oznacza, że nie można edytować swoich wypowiedzi? Dlaczego? Do niedawna niektórzy młodsi stażem forumowicze byli rugani przez Moderatorów za pisanie postu pod postem zamiast edycji.
Czy to działanie jest wynikiem jakiegoś błędu w funkcjonowaniu forum czy może jest to celowa modyfikacja?
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 1875...2499 postów
Re: Edycja postu
Faktycznie zniknęła opcja "edytuj".
Ciekawe jaki jest tego powód?
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
-
- moderator
Może dość popularne ostatnio usuwanie treści postu w środku wątku, przez co staje się on całkowicie niezrozumiały? Choć tu by pomogło ograniczenie zakazu edycji tylko do postów na które ktoś odpowiedział.Michał_B pisze:Faktycznie zniknęła opcja "edytuj".
-
- 1250...1874 posty
Usunięcie możliwości edycji to tragiczny pomysł... Albo zrobić tak jak mówi tszczesn, albo ograniczyć czasowo (nie wiem: godzina, pięć, 24h?)
EDIT: Edycja działa...
EDIT: Edycja działa...
-
- 500...624 posty
-
- 1250...1874 posty
-
- 500...624 posty
Dziwne, w niektórych wątkach jest możliwość, w niektórych nie ma. Pewnie jakaś chwilowa usterka.
-
- 625...1249 postów
Myślę, że zmiana powinna być dozwolona w jakimś określonym przedziale czasowym, np. 10 minut. Sam czasem edytuję post w chwilę po napisaniu, bo coś mi się przypomni, albo zauważę, że coś źle sformułowałem (dziwnym trafem, zawsze zauważam to po wysłaniu postu, nigdy w trakcie pisania).
Edytowanie postów na zasadzie "bo coś mi się odwidziało" jest bez sensu. Przede wszystkim, warto mieć trochę odpowiedzialności za słowa...
Edytowanie postów na zasadzie "bo coś mi się odwidziało" jest bez sensu. Przede wszystkim, warto mieć trochę odpowiedzialności za słowa...
-
- 500...624 posty
Ale dlaczego jest cały czas dostepna opcja cytuj? siebie mam cytować
i pw też do siebie.

-
- 625...1249 postów
Nie sposób się z tobą nie zgodzić, ale utrudniać życie wszystkim dlatego, że niektóre jednostki pajacują, nie znoszą krytyki itd.? Najczęściej dyskusje, gdzie ktoś usunął treści swoich postów, niewiele na tym straciły bo usunięte posty nie wnosiły nic do tematu. W takiej sytuacji moderator powinien przenieść odpowiedni fragment do kosza i tyle.tszczesn pisze:Może dość popularne ostatnio usuwanie treści postu w środku wątku, przez co staje się on całkowicie niezrozumiały? Choć tu by pomogło ograniczenie zakazu edycji tylko do postów na które ktoś odpowiedział.Michał_B pisze:Faktycznie zniknęła opcja "edytuj".
Ja uważam, że opcja edycji powinna być dostępna bez ograniczeń.
Pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
-
- 1875...2499 postów
Proponuję poczekać z dorabianiem filozofii do przycisku "Zmień" lub jego braku. Po południu przez jakiś czas forum było nieczynne, więc może była po prostu jakaś aktualizacja oprogramowania i jeszcze nie wszystko zostało ustawione?
Tomek
-
- 6250...9374 posty
Różne dziwne rzeczy się dzieją ostatnio na forum... Mam ustawione logowanie automatyczne, ale dziś gdy wszedłem na forum byłem wylogowany, ale jednocześnie byłem widoczny jako zalogowany na liście zalogowanych użytkowników na dole strony głównej. Chyba ze dwa dni temu miałem to samo.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1875...2499 postów
Mozliwosc zmiany postu pokazuje sie po wyslaniu. Znika po kilu minutach gdy wracam do postu po przeczytaniu innego dzialu.
Uwazam ze to jest to kontraproduktywne, sam od czasu do czasu wracam do wlasnych postow i chcialbym je moc edytowac lub poprawic merytorycznie. N.p. czesto przestawiaja mi sie litery bo lewa reka pisze wolniej niz prawa.
Uwazam ze to jest to kontraproduktywne, sam od czasu do czasu wracam do wlasnych postow i chcialbym je moc edytowac lub poprawic merytorycznie. N.p. czesto przestawiaja mi sie litery bo lewa reka pisze wolniej niz prawa.
Aleksander Niemand
-
- administrator
Edycja postu jest możliwa przez 10 minut po jego napisaniu.
Zmuszony zostałem do tego drastycznego kroku, gdy parę dni temu jeden z Użytkowników z większym stażem, z nieznanych mi przyczyn rozpoczął edytowanie/kasowanie zawartości swoich postów w ilości iście hurtowej
. Całe dwa dni zajęło mi odpowiadanie na pretensje innych Użytkowników, którzy wypowiadali się w wątkach i nagle ich wypowiedzi przyjęły formę dyskusji dziada z obrazem.
Tym samym powróciłem do opcji zablokowanej edycji, która była wprowadzona przed długi czas (jak widać praktycznie wszyscy już o tym zapomnieli) i "po cichu" przeze mnie odblokowana w nadziei, że takie wyczyny, jak ten o którym wspomniałem nie będą miały miejsca.
Zaznaczam jeszcze raz, że po napisaniu postu jest kilka minut czasu aby go skorygować. Korygowanie po dłuższym czasie nie wydaje się niezbędne, a nawet niezręczne, zważywszy na fakt, że w miarę upływu czasu wzrasta prawdopodobieństwo, że w trakcie edycji postu, ktoś inny może właśnie pisać odpowiedź.
Zmuszony zostałem do tego drastycznego kroku, gdy parę dni temu jeden z Użytkowników z większym stażem, z nieznanych mi przyczyn rozpoczął edytowanie/kasowanie zawartości swoich postów w ilości iście hurtowej

Tym samym powróciłem do opcji zablokowanej edycji, która była wprowadzona przed długi czas (jak widać praktycznie wszyscy już o tym zapomnieli) i "po cichu" przeze mnie odblokowana w nadziei, że takie wyczyny, jak ten o którym wspomniałem nie będą miały miejsca.
Zaznaczam jeszcze raz, że po napisaniu postu jest kilka minut czasu aby go skorygować. Korygowanie po dłuższym czasie nie wydaje się niezbędne, a nawet niezręczne, zważywszy na fakt, że w miarę upływu czasu wzrasta prawdopodobieństwo, że w trakcie edycji postu, ktoś inny może właśnie pisać odpowiedź.
-
- 1875...2499 postów
Bez sensu. A jeżeli zrobię błąd i go nie zauważę, dopóki ktoś wyśle mi PW? Na przykład zapomnę zwykłego nie w zdaniu i napiszę "pętla histerezy zależy od położenia księżyca względem Saturna" zamiast pętla nie histerezy zależy od położenia księżyca względem Saturna".
Coraz gorzej się dzieje się na tym forum (w sensie administracyjnym). Mówię to z przykrością.
Coraz gorzej się dzieje się na tym forum (w sensie administracyjnym). Mówię to z przykrością.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper