Edycja postu

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Edycja postu

Post autor: KaKa »

jethrotull pisze:powtórzę, że nie ma znaczenia przy moderacji, czy dany użytkownik prywatnie jest wspaniałym i zasłużonym człowiekiem. Nie stosuję osobnej taryfy w zależności od tego czy kogoś znam osobiście, jaki ma ta osoba staż na forum, czy ją lubię czy nie.
O i to mi się podoba :) . Przynajmniej wiem, że możemy się spotkać osobiście i przeprosić przy tym, no, co to się go więcej spożywa latem :) .
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
mak222
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: mak222 »

matizz pisze: -> a dyskusja o konstrukcji gitar w wątku "daj się zobaczyć" nie razi Cię w oczy?
jethrotull pisze:Nie jestem moderatorem działu, w którym się toczy ta dyskusja, ani nawet jej nie śledzę.
Przejrzałem "daj się zobaczyć" i wychodzi na to że akuratnie brałeś aktywny udział w pobocznych meandrach tego wątku. Więc czepianie się innych kiedy samemu się nie świeci przykładem jest trochę nie fair...

A tak w ogóle to trochę luzu panowie i panie a właściwie jedna pani :)
pierwszy

Post autor: pierwszy »

jethrotull pisze: Znowu mijasz sie z prawdą. To jest tylko kropla, która przelała czarę.
Twoja prawda nie interesuje mnie, natomiast kazdy forumowicz sam potrafi ocenic jaki miales udzial w odejsciu k24.
Nie wysilaj sie z tlumaczeniem.
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Kacper :arrow: a za co Ty byś miał mnie przepraszać? :wink:
mak222 :arrow: ok, ale "Daj się zobaczyć" nie jest założone w, dajmy na to, UiU. Poza tym, o ile mi wiadomo, moje posty tam nie były raportowane jako offtopy.
macska :arrow: I dzięki bogu że potrafią, na szczęście jeszcze nie jesteś wyznacznikiem racji. Zresztą z wieloma kolegami o tej sprawie rozmawiałem.
pierwszy

Czy w wyborze moderatora wyznacznikiem jest, zeby moderator mial ostatnie slowo?
Odnosze takie wrazenie w przypadku jethrotull.
mak222
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: mak222 »

jethrotull pisze:mak222 :arrow: ok, ale "Daj się zobaczyć" nie jest założone w, dajmy na to, UiU. Poza tym, o ile mi wiadomo, moje posty tam nie były raportowane jako offtopy.
Co to znaczy UiU? A jeśli chodzi o raportowanie offtopów - nawet mi przez głowę coś takiego nie przeszło - bo przecież nie o to tutaj chodzi. A teraz jak się temu przyglądam z Twojego punktu widzenia , to Twoje gitarowych 15 postów w "daj się zobaczyć" ( i innych userów zresztą też) powinno kwalifikować się do usunięcia albo ostrzeżenia.

Tyle w tym temacie, więcej głosu nie zabieram bo szkoda nerwów.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Moim zdaniem, to wszystko poszło nie tak. Temat k24 można było przenieść do bardziej odpowiedniego działu, chociażby ogłoszeń, zamiast od razu do kosza. Z drugiej strony reakcja k24 była chyba zbyt przesadzona, jeśli zaczął kasować swoje posty od razu po wylądowaniu tematu w koszu.
Wątek "Daj sie zobaczyć" jest z założenia offtopowy, więc czy jest jest możliwe offtopować w offtopie?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
geguś

Post autor: geguś »

No to może ktoś w końcu napisze, czy mogę legalnie i prawnie wykasować swoje posty?
pierwszy

Nie mozesz, bo jest blokada, a czy to jest legalne, w swietle regulaminu, maja wyjasnic fachowcy.
Awatar użytkownika
Michał_B
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Michał_B »

To co ostatnio się dzieje na forum to masakra..

Tak narzekaliście na Elektrodę, a tu ostatnio dzieje się podobnie.
Forum to zawsze było swego rodzaju azylem a czasem i gronem znajomych. Każdy mógł dyskutować o czym chce i nie bał się moderatora i innych. Teraz jest tak jak na elektrodzie- każdy się każdego czepia, zgłasza do moderatorów lub się kłóci. Aż strach pisać posty -bo może komuś się nie spodoba.

Uspokójcie się i ogarnijcie. Działania moderatorów nie są zbyt dobre, ale kłócąc się i pokazując za wszelką cenę że robią źle jeszcze bardziej ich nakręcacie.

Apeluje do admina o odblokowanie edycji postów, a Was o spokój i zaakceptowanie tego co chwilowo jest. Także w wątkach mniej krytykujcie forumowiczów a skupcie się na wartości merytorycznej forum(która ostatnio drastycznie spada...).

Znaleźliście szereg przykładów na to że brak edycji jest szkodliwy dla forum. Usuwanie postów (tak jak K24) nie jest żadnym argumentem za brakiem edycji bo są to zdarzenia jednostkowe.

Co do troli: Nie ma co się denerwować tylko trzeba sukcesywnie ich banować. Dwa razy, 5, 10 , 20 - w końcu da za wygraną.

Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Awatar użytkownika
Furman Zenobiusz
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Furman Zenobiusz »

Co do edycji postu, to moim zdaniem optymalnym wyjściem jest nielimitowana czasowo edycja ostatniego własnego postu w wątku (dopóki ktoś nie odpowie), lub przynajmniej rozsądnie limitowana czasowo, żeby można było w rozsądnym czasie coś dopisać.
pierwszy

Michał_B pisze:To co ostatnio się dzieje na forum to masakra..
Juz niedlugo nastapi nirvana.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Witam.
Panowie, chciałbym zwrócić Waszą uwagę, że wypowiedzi umieściliście na Forum zupełnie dobrowolnie, zdając sobie zapewne sprawę, że jest to miejsce publiczne, dostępne dla wszystkich zainteresowanych tematyką, oraz, że Wasze wypowiedzi stanowią integralną część wątków, gdyż zdążyli się do nich odnieść inni użytkownicy, którzy poświęcając swój wolny czas włączyli się aktywnie do toczących się na Forum dyskusji. Próba usunięcia swoich wypowiedzi stanowi tak na prawdę próbę demontażu wątków, gdyż takie działania powodują, że spora cześć wypowiedzi innych użytkowników staje się bezprzedmiotowa, a często w ogóle nielogiczna. Uważam również, że usuwanie własnych wypowiedzi stanowi niebywałe świństwo wobec osób, które poświęciły swoją uwagę i czas by udzielić odpowiedzi w wątkach, oraz wobec potencjalnych przyszłych czytelników. Pisząc posty sądziłem, że stają się one w pewnym sensie własnością ogólną wszystkich osób czytających Forum, choć oczywiście pewne zamieszczane w wypowiedziach materiały w dalszym ciągu stanowią moją własność i powoływanie się na nie, czy ich cytowanie w innych miejscach wymaga mojej aprobaty. Choćbym nie wiem jak obraził się na innych użytkowników, czy kogokolwiek, to nie przyszłoby mi nawet do głowy, by żądać od administratora usunięcia moich wypowiedzi, i to właśnie przez szacunek dla innych Kolegów. Dzisiaj, widząc co dzieje się na Triodzie jest mi bardzo przykro. Jest coraz gorzej i nie mam pojęcia co dzieje się z ludźmi, a niestety coś się dzieje, bo podobne jak tu reakcje obserwuję również w codziennym życiu... :(
Rozumiem pewne niepopularne i nieaprobowane przez Was posunięcia admina, który w moim odczuciu próbuje w ten sposób zapobiec dalszej dewastacji Forum. Naprawdę szkoda, że mimo zbliżonych zainteresowań i wspólnych pasji nie potrafimy się ze sobą dogadać.. :( .

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Krzysiek16
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Krzysiek16 »

To niech wszyscy ładnie obiecają, że nie będą nic kasować, włączcie opcję edycji i skończmy z dziecinadą, bo to aż nie przystoi. :evil:
pierwszy

Krzysiek16 pisze:To niech wszyscy ładnie obiecają, że nie będą nic kasować, włączcie opcję edycji i skończmy z dziecinadą, bo to aż nie przystoi. :evil:
Chyba jednak nie zdajesz sobie sprawe z tego co to jest wlasnosc intelektualna.
Zapytaj traxmana dlaczego nie udostepnia kodu zrodlowego do swoich wynalazkow :)
A potem porozmawjamy o dziecinadzie.