różne trole zagraniczne

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

szalony

różne trole zagraniczne

Post autor: szalony »

Zastanawiam się (proszę nie posądzać mnie o jakiekolwiek antypatie narodowościowe) czy nie było by warto zablokować puli adresów z rosji, o ile się da, lub domeny .ru :roll:

Z kolei dzisiejszy jest z Ukrainy...
admin
administrator

Post autor: admin »

Adresy są blokowane ale ciągle pojawiają ię nowe - IP niekoniecznie zawsze dotyczy Rosji mimo, że troll reklamuje rosyjską domenę.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Może dałoby sie jakoś skomplikować rejestrację na forum, żeby utrudnić życie spamerom?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

to samo sugerowałem w moim ostatnim poście wątku porzadki na forum
Awatar użytkownika
Ano
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Ano »

Mozna wylaczyc automatyczna rejestracje i wprowadzic reczna, poprzez wysylanie maila do admina i moderatorow. Blokowanie adresow domen calych panstw to chyba zart, tego nie powinno sie robic.
Mozna tez ograniczyc czas rejestracji, np. tylko w srode i niedziele od 9:00 rano do 21:00 (nie w nocy). W ten sposob ograniczy sie tez naplyw trolli, ktorzy rejestruja sie, aby "zablysnac" pojedynczym postem.
szalony

Post autor: szalony »

Prawdopodobnie skonczy sie to "wymarciem" napływu nowych użytkowników. Mnie taka metoda skutecznie zniechęciła do rejestracji konta Jabbera na serwerze gentoo.pl
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

szalony pisze:Prawdopodobnie skonczy sie to "wymarciem" napływu nowych użytkowników. Mnie taka metoda skutecznie zniechęciła do rejestracji konta Jabbera na serwerze gentoo.pl
Myślę, że tych naprawdę zainteresowanych tematyką forum by to nie odstraszyło. Za to odsiałoby:
- spamerów,
- OT-owców,
- tych co szukają frajera, który odrobi za nich pracę domową z elektrotechniki/fizyki
- i tych " cześć, nie znam sie na elektronice ale chcę zbudować na imprezę na przyszły weekend wzmacniacz 2x 400W najlepiej lampowy, dajcie schematy i napiszcie co mam robić".
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.