Z kolei dzisiejszy jest z Ukrainy...
różne trole zagraniczne
Moderator: gsmok
-
szalony
różne trole zagraniczne
Zastanawiam się (proszę nie posądzać mnie o jakiekolwiek antypatie narodowościowe) czy nie było by warto zablokować puli adresów z rosji, o ile się da, lub domeny .ru 
-
admin
- administrator
-
Thereminator
- 6250...9374 posty

-
staszeks
- 2500...3124 posty

-
Ano
- 125...249 postów

Mozna wylaczyc automatyczna rejestracje i wprowadzic reczna, poprzez wysylanie maila do admina i moderatorow. Blokowanie adresow domen calych panstw to chyba zart, tego nie powinno sie robic.
Mozna tez ograniczyc czas rejestracji, np. tylko w srode i niedziele od 9:00 rano do 21:00 (nie w nocy). W ten sposob ograniczy sie tez naplyw trolli, ktorzy rejestruja sie, aby "zablysnac" pojedynczym postem.
Mozna tez ograniczyc czas rejestracji, np. tylko w srode i niedziele od 9:00 rano do 21:00 (nie w nocy). W ten sposob ograniczy sie tez naplyw trolli, ktorzy rejestruja sie, aby "zablysnac" pojedynczym postem.
-
szalony
-
Thereminator
- 6250...9374 posty

Myślę, że tych naprawdę zainteresowanych tematyką forum by to nie odstraszyło. Za to odsiałoby:szalony pisze:Prawdopodobnie skonczy sie to "wymarciem" napływu nowych użytkowników. Mnie taka metoda skutecznie zniechęciła do rejestracji konta Jabbera na serwerze gentoo.pl
- spamerów,
- OT-owców,
- tych co szukają frajera, który odrobi za nich pracę domową z elektrotechniki/fizyki
- i tych " cześć, nie znam sie na elektronice ale chcę zbudować na imprezę na przyszły weekend wzmacniacz 2x 400W najlepiej lampowy, dajcie schematy i napiszcie co mam robić".
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.