Schaberplatz 10.09.2005

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Schaberplatz 10.09.2005

Post autor: OTLamp »

Po "długiej" przerwie wakacyjnej znów się tam pojawiłem. Kupiłem dwie EL3, dwie ECL84, EM84, dwie EL34 na wymiankę (np. za dwie 6P45S) i nadawczą RL12P35. U rozbieracza jak zwykle same "piękne rzeczy" :lol: , ale ceny rosną o 100% w kilka sekund: zapytałem o cenę E280F, powiedział cichym głosem 4zł, gdy zapytałem powtórnie, chcąc się upewnić, odpowiedział: 8zł :roll: . Kupiłem jednak u niego dwie ceramiczne podstawki magnowalowe, na początku powiedział 2zł za sztukę, ale po chwili było już 2.50. Z ciekawostek, był fabryczny wzmacniacz lampowy, dwa monobloki (2x6N3P + 2x6P3S każdy) , do tego jeszcze gość dokładał przedwzmacniacz, za całość chciał 2000zł. Większość osób przegladała się tylko w getterze 6P3S, choć jeden gość był bardziej zainteresowany, zapytał najpierw o moc - ok. 37W, a potem o klasę w jakiej pracują lampy :lol: . Ogólnie wyprawę na schaberplatz uważam za udaną:)
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Mnie nie było- jakoś mi się nie chcialo :). Widzę, że już w Łodzi jesteś- fajnie. Może kiedyś wpadnę (chociaż dwóch 6P45S nie mam ;)). Na "erelkach" robili też wzmacniacze kinowe (w "brunatnych czasach")- można poszukać u Jogiego.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Vault_Dweller pisze:Mnie nie było- jakoś mi się nie chcialo :). Widzę, że już w Łodzi jesteś- fajnie
Ano jestem, trochę się ciężej oddycha, ale daję radę :lol: Wziąłem dla Ciebie te 6N2P z rakietą:)
Vault_Dweller pisze: . Może kiedyś wpadnę (chociaż dwóch 6P45S nie mam ;)).
Nie wpadaj boś za młody :lol: :P A co do 6P45S to kombinuj, bo uzytkownik Wajha jest bardzo wydajny w ich zdobywaniu:P

Pozdrawiam
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

Vault_Dweller pisze:Na "erelkach" robili też wzmacniacze kinowe (w "brunatnych czasach")
Mój znajomy ralizator dźwięku (prywatnie "lampiarz") kupił niedawno za cenę złomu dwa lampowe monobloki Siemensa używane w zamierzchłych czasach właśnie w instalacjach kinowych. Oba w pełni sprawne. Nie znam szczegółów konstrukcyjnych, ale podobno warto było.
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
OTLamp

gutten pisze: Mój znajomy ralizator dźwięku (prywatnie "lampiarz") kupił niedawno za cenę złomu dwa lampowe monobloki Siemensa używane w zamierzchłych czasach właśnie w instalacjach kinowych. Oba w pełni sprawne. Nie znam szczegółów konstrukcyjnych, ale podobno warto było.
A nie były to czasami te z Allegro (na EL51)?
gutten
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: gutten »

:arrow: OTLamp
Nie, wyszperał je gdzieś w Łodzi. Nie wiem, czy aby nie w magazynach łódzkiej filmówki bo często tam jeździ. Niedawno wpadł na trop drugiej takiej pary i wykoncypował sobie, że będzie zasilać kolumny (samoróbki) z czterech monobloków. Wyjdzie z tego jakaś monstrualna konstrukcja, a i elektrownia się ucieszy:)

PS. Ciekaw jestem po ile były te monobloki na Allegro?
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
OTLamp

gutten pisze: PS. Ciekaw jestem po ile były te monobloki na Allegro?
Cena za dwie sztuki, o ile dobrze pamiętam, wynosiła 500zł.
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

.
Ostatnio zmieniony pn, 28 marca 2011, 15:26 przez k24, łącznie zmieniany 1 raz.
OTLamp

k24 pisze: Tak to prawda,użytkownik Wajcha jest bardzo wydajny w naciąganiu innych osób,a jak przychodzi do zapłaty to juz jest mniej wydajny.
Uuu :( , od tej strony nie dał mi się poznać.
k24 pisze: Widzę OTLamp że już jesteś w Łodzi więc najwyższa pora wysłać Ci tą obiecywaną siatkową AZ1.Adresu chyba nie zmieniłeś?
Na razie mam inny adres. Po 15.09 będzie ten, który Ty masz.
Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

No niestety ale uzytkownik o nicku Wajha też mnie w konia zrobił - próbuje się z nim porozumieć na gg.
"Mathematics is the language of nature"