Schaberplatz 10.09.2005
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
OTLamp
Schaberplatz 10.09.2005
Po "długiej" przerwie wakacyjnej znów się tam pojawiłem. Kupiłem dwie EL3, dwie ECL84, EM84, dwie EL34 na wymiankę (np. za dwie 6P45S) i nadawczą RL12P35. U rozbieracza jak zwykle same "piękne rzeczy"
, ale ceny rosną o 100% w kilka sekund: zapytałem o cenę E280F, powiedział cichym głosem 4zł, gdy zapytałem powtórnie, chcąc się upewnić, odpowiedział: 8zł
. Kupiłem jednak u niego dwie ceramiczne podstawki magnowalowe, na początku powiedział 2zł za sztukę, ale po chwili było już 2.50. Z ciekawostek, był fabryczny wzmacniacz lampowy, dwa monobloki (2x6N3P + 2x6P3S każdy) , do tego jeszcze gość dokładał przedwzmacniacz, za całość chciał 2000zł. Większość osób przegladała się tylko w getterze 6P3S, choć jeden gość był bardziej zainteresowany, zapytał najpierw o moc - ok. 37W, a potem o klasę w jakiej pracują lampy
. Ogólnie wyprawę na schaberplatz uważam za udaną:)
-
Vault_Dweller
- 2500...3124 posty

Mnie nie było- jakoś mi się nie chcialo
. Widzę, że już w Łodzi jesteś- fajnie. Może kiedyś wpadnę (chociaż dwóch 6P45S nie mam
). Na "erelkach" robili też wzmacniacze kinowe (w "brunatnych czasach")- można poszukać u Jogiego.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
OTLamp
Ano jestem, trochę się ciężej oddycha, ale daję radęVault_Dweller pisze:Mnie nie było- jakoś mi się nie chcialo. Widzę, że już w Łodzi jesteś- fajnie
Nie wpadaj boś za młodyVault_Dweller pisze: . Może kiedyś wpadnę (chociaż dwóch 6P45S nie mam).
Pozdrawiam
-
gutten
- 250...374 postów

Mój znajomy ralizator dźwięku (prywatnie "lampiarz") kupił niedawno za cenę złomu dwa lampowe monobloki Siemensa używane w zamierzchłych czasach właśnie w instalacjach kinowych. Oba w pełni sprawne. Nie znam szczegółów konstrukcyjnych, ale podobno warto było.Vault_Dweller pisze:Na "erelkach" robili też wzmacniacze kinowe (w "brunatnych czasach")
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
-
OTLamp
A nie były to czasami te z Allegro (na EL51)?gutten pisze: Mój znajomy ralizator dźwięku (prywatnie "lampiarz") kupił niedawno za cenę złomu dwa lampowe monobloki Siemensa używane w zamierzchłych czasach właśnie w instalacjach kinowych. Oba w pełni sprawne. Nie znam szczegółów konstrukcyjnych, ale podobno warto było.
-
gutten
- 250...374 postów

Nie, wyszperał je gdzieś w Łodzi. Nie wiem, czy aby nie w magazynach łódzkiej filmówki bo często tam jeździ. Niedawno wpadł na trop drugiej takiej pary i wykoncypował sobie, że będzie zasilać kolumny (samoróbki) z czterech monobloków. Wyjdzie z tego jakaś monstrualna konstrukcja, a i elektrownia się ucieszy:)
PS. Ciekaw jestem po ile były te monobloki na Allegro?
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
-
OTLamp
-
k24
- 625...1249 postów

-
OTLamp
Uuuk24 pisze: Tak to prawda,użytkownik Wajcha jest bardzo wydajny w naciąganiu innych osób,a jak przychodzi do zapłaty to juz jest mniej wydajny.
Na razie mam inny adres. Po 15.09 będzie ten, który Ty masz.k24 pisze: Widzę OTLamp że już jesteś w Łodzi więc najwyższa pora wysłać Ci tą obiecywaną siatkową AZ1.Adresu chyba nie zmieniłeś?
-
Piroman1024
- 500...624 posty