Ale to raczej słuchawkowe. Do głośników mają, z tego co widzę, jeden model, rzeczywiście dość drogi.
Synthezis Roma problem.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Ola Boga
- 625...1249 postów

Re: Synthezis Roma problem.
-
tomekz076
- 20...24 posty

Chyba poczekam na naprawę Romy i z drugim wzmacniaczem dam sobie spokój. Przy okazji zobaczę jak to jest naprawdę z Reduktorem Szumu 
-
Ola Boga
- 625...1249 postów

Też się chętnie dowiem, bo to znana postać w branży.tomekz076 pisze: śr, 21 stycznia 2026, 15:15 Przy okazji zobacze jak to jest naprawde z Reduktorem Szumu![]()
A co do drugiego wzmacniacza, to niezależnie od kupowania, możesz wypożyczyć coś do odsłuchu, choćby z ciekawości. Większość sklepów ma taką opcję.
-
tomekz076
- 20...24 posty

Pan Krzysztof dzis do mnie napisał.U niego wzmacniacz dziala prawidlowo.Nic nie trzeszczy nawet po 6 godzinach pracy przez trzy dni.Ciekawe co jest u mnie nie tak ze u mnie nie dziala dobrze.
-
Ola Boga
- 625...1249 postów

Hahaha! Mam właśnie dwa takie wzmacniacze na serwisie. Jeden gra od rana, drugi od trzech dni i wszystko działa jak ta lala. Ale właściciele mówią, że "czasem trzeszczy". To zawsze najtrudniejsza usterka.tomekz076 pisze: śr, 21 stycznia 2026, 17:09 Pan Krzysztof dzis do mnie napisał.U niego wzmacniacz dziala prawidlowo.Nic nie trzeszczy nawet po 6 godzinach pracy przez trzy dni.Ciekawe co jest u mnie nie tak ze u mnie nie dziala dobrze.
Jeżeli problem jest w jakimś styku albo lucie, to porządne wytrzepanie wzmacniacza przez kuriera może "uleczyć" taką awarię na jakiś czas...
-
tomekz076
- 20...24 posty

Tez tak pomyslałem.Ale rozumie ze czlowiek nie moze sie dlugo zajmować czyms co u niego dziala prawidłowo.Traci czas i pieniądze jakby nie patrzyć.No trudno.Do konca tygodnia bedzie go sluchał i sprawdzał i jesli nie uslyszy trzaskania to mi go odeśle.
-
tomekz076
- 20...24 posty

Podobno lampy EL34 nagrzewają się do 230 stopni. Tak Pan Krzysztof mi napisał. Ciekawe co dzieje w środku. Lampy 6CA7 jak i KT77 pewnie tak samo. Pamiętam że wzmacniacz nagrzewał się bardzo mocno. Nawet przedni panel był bardzo ciepły. W środku zapewne temperatura tez bardzo wysoka. I dziwie się, że to jakoś działa. Roma potrafi mi podnieść temp. w pokoju czasem o 2 stopnie, jeśli gra np. 4 godziny.
Poprawiłem literówki i interpunkcję.
[Romekd]
Poprawiłem literówki i interpunkcję.
[Romekd]