Ale po jednym stabilizatorze na każdy kanał?
Bezpieczniki zawsze daję, kiedyś nie dałem po stronie wtórnej AC, był po pierwotnej a szlag trafił mostek prostowniczy 1A.....całą noc śmierdziało, smród podobny do tego u dentysty.
Oczywiście 0,63A po stronie sieci zadziałało ale i tak mostek "puścił gluta" z boku obudowy, dwie diody całkowicie zwarte.
Żeby był spokój dałem tam nie 1A a 10A na 1000V, bo taki miałem i nie spalił się, choć był grzany przez szeregowe rezystory w szeregu z nim.
Trafo obróciłem uzwojeniami o 180 stopni i mam przy 245V na drugim uzwojeniu 202V co po wyprostowaniu i odfiltrowaniu daje 284V jałowo, co do 260V to jednak dam trafo 230V/20V przed trafem separacyjnym, fotowoltaika jeszcze w tym roku nie podbiła powyżej 247V a teraz jest 226V bo nie ma słońca.
Poza tym zawsze można podłączyć stabilizator ferrorezonansowy UKRAINA-2, kupiłem drugi egzemplarz, tym razem NOS-a, tylko kondensator wymieniłem na DUCATI ENERGIA 16uF.
W tym tygodniu kupię PCB z linku i diody Zenera, ostatnio się spłukałem z kasy, bo kupiłem CB radio SSB Alan 87 i antenę bazową 5/8

PCB do samego wzmacniacza będę na dniach lutował, choć się nie dało, za gorąco było.