Jak to ? kubafant stażysta ?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: Jak to ? kubafant stażysta ?

Post autor: Romekd »

Czołem.
Krzysztof_74 pisze: ndz, 26 marca 2023, 15:07 Przeczuwałem, iż w odpowiedzi dostanę to na co zasłużyłem. Gdybym był wrażliwy, wówczas poprosiłbym o zmianę koloru z zielonego na różowy. Tylko kogo ?
Ze względu, iż nie potrafi Pan odpowiedzieć na pierwsze pytanie, zadam drugie, ostatnie.
Jak się Pan czuje jako moderator, człowiek, szef doprowadziwszy wieloletniego użytkownika forum do jego opuszczenia ?
Poprosiłem o doprecyzowanie pytania. Napisał je Pan tak ogólnikowo, że w ogóle nie wiadomo o co Pan zapytał...! Kogo ma Pan konkretnie na myśli używając określenia "ustawodawca"? Kto, tylko proszę konkretnie, nie przestrzega widocznego na stronie każdego działu regulaminu danego działu. A może chodzi o regulamin "Triody", do którego link podany jest na stronie tytułowej... Z tak zadanego pytania nie wynika, o co Pan właściwie zapytał... :?
Jest Pan za całkowitą anarchią? Za brakiem przestrzegania jakichkolwiek reguł? To bardzo smutne, że jako początkujący Użytkownik (trudno mówić o jakimś "dorobku", przy 3 miesiącach kontaktu z "Triodą" i około czterdziestu napisanych postach, gdzie większość została zamieszczona przez Pana w dziale: "Lampy dla początkujących"...) wysuwa Pan takie propozycje... :(

Co do drugiego pytania, to muszę stwierdzić, że czuję bezsilność i smutek. Jednak ich powodem jest całkowity brak możliwości porozumienia się Moderatorów i Administratora Forum z Użytkownikiem kubafant :( Użytkownik ten najpierw wypisywał do mnie rozpaczliwe prywatne wiadomości (lata temu), w których żalił się (jak rozkapryszony dzieciak) jak to źle jest traktowany przez niektórych użytkowników, a następnie zaczął oskarżać odpowiedzialne za funkcjonowanie Forum osoby o niewłaściwą moderację... Nigdy nie prosił o jakiekolwiek działanie osób odpowiedzialnych za porządek na Forum, chyba nigdy nie zgłaszał też postów innych osób do moderatora, np. za błędy ortograficzne i inne, jakie popełniali, za to ciągle w swych postach krytykował moderatorów i admina... Stosował presję, i prywatnie namawiał inne osoby do "buntu", wymierzonego we mnie i pozostałe osoby, dbające o właściwe funkcjonowanie Forum. Wobec mnie zawsze zachowywał się bardzo arogancko, bezczelnie i roszczeniowo...
Ma Pan jeszcze jakieś pytania?

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Takie tam, do wszystkich i do nikogo.....często mi się zdarza napisać coś na forum, zanim wyślę (bo potem problem z szybkim poprawieniem tekstu) czytam kolejny raz, zastanawiam się, czy muszę to opublikować......i 80-90 procent wypocin kasuję, polecam.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
cirrostrato pisze: pn, 27 marca 2023, 09:04 Takie tam, do wszystkich i do nikogo.....często mi się zdarza napisać coś na forum, zanim wyślę (bo potem problem z szybkim poprawieniem tekstu) czytam kolejny raz, zastanawiam się, czy muszę to opublikować......i 80-90 procent wypocin kasuję, polecam.
Bardzo słuszne spostrzeżenie. Działając od lat w ten właśnie sposób, jakieś 50% moich wypowiedzi nie trafiło na "TRIODĘ". Przeczytałem, zorientowałem się, że mogę się mylić i skasowałem przed zamieszczeniem. Natomiast zamieszczając wyniki pomiarów pytałem Grzegorza (Admina), czy zamieszczać wszystkie wyniki, czy tylko te najważniejsze. Dowiadywałem się, że lepiej wszystkie, gdyż nie wiadomo które z nich zainteresują czytających (przed wysłaniem dowiadywałem się, że miejsca na serwerze jest wystarczająco dużo...). Co prawda to nieco utrudnia przeglądanie wyników tych doświadczeń, ale o wszystkie prosili mnie również zainteresowani użytkownicy. Natomiast nigdy nie kasowałem wypowiedzi, które już wysłałem - trudno, stało się... i tyle.

Pozdrawiam
Romek
Krzysztof_74
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Krzysztof_74 »

Romekd pisze: pn, 27 marca 2023, 08:52 Ma Pan jeszcze jakieś pytania?
Nie. Proszę popracować nad socjotechniką konwersacji, którą tak usilnie próbuje Pan stosować. Na początek polecam zgłębić zagadnienie ukierunkowanej komunikacji niewerbalnej.

Pozdrawiam
Krzysztof
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

Krzysztof_74 pisze: pn, 27 marca 2023, 10:51 Nie. Proszę popracować nad socjotechniką konwersacji, którą tak usilnie próbuje Pan stosować. Na początek polecam zgłębić zagadnienie ukierunkowanej komunikacji niewerbalnej.
Może pan tak po ludzku napisać o co chodzi? Kolejna mądrze brzmiąca wypowiedź bez treści, sugerująca, że współdyskutant jest "niezbyt mądrą osobą".
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Tomku, szkoda klawiatury na pisanie odpowiedzi do mojego adwersarza. Nie potrafi przedstawić nawet pytania... Chyba powstała tu u nas jakaś "sitwa", gdyż w związku z moim moderowaniem Forum zacząłem ostatnio otrzymywać pogróżki na telefonie komórkowym - sprytne, skorzystać z komunikatora, po czym usunąć konto... :wink: I po co to? Nie szkoda czasu? :wink:

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
Marek7HBV
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Marek7HBV »

Romekd pisze: pn, 27 marca 2023, 12:29 ... Chyba powstała tu u nas jakaś "sitwa", gdyż w związku z moim moderowaniem Forum zacząłem ostatnio otrzymywać pogróżki na telefonie komórkowym - sprytne, skorzystać z komunikatora, po czym usunąć konto... :wink: I po co to? Nie szkoda czasu? :wink:

Pozdrawiam
Romek
Przykład idzie z ,,góry,, :evil: . Po co coś tworzyć, napracować się, jak można przejąć pod byle pretekstem i obsadzić swoimi? W jakim celu? Dla kaprysu, zemsty czy zrobienia dojnej krowy {reklama :!: }. Są inne wieloelektrody na www. , ale renomę trudno uzyskać, a to ma także wymierną wartość. :D
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Kolego Marku, masz niestety rację - przykład idzie z góry, ale nie z administracji Naszego Forum, a znacznie większej "góry"...

W piątek włamano mi się na jedną ze skrzynek mailowych, w sobotę zablokowano mi dostęp do Netflixa (dostałem ostrzeżenie, że próbowano włączyć w system nowe urządzenie, z którego wcześniej nie korzystałem, poproszono o zmianę hasła i ponowną rejestrację wszystkich urządzeń, powiązanych z kontem NETFLIX), Google zgłosiło próbę włamania się na moje konto u nich, pojawiły się również problemy z rejestracją na Facebooku (też musiałem poprosić o zmianę /weryfikację/ hasła). To wszystko jest oczywiście dziełem przypadku, ale w tej sytuacji jakże ciekawym :wink:
Dzwonił do mnie również kilkakrotnie jeden z użytkowników Naszego Forum. Prosił bym się na niego nie obrażał, gdyż atakuje nie mnie, swojego kolegę, a jedynie mnie jako moderatora, a to coś zupełnie innego... :wink: Przy okazji podesłałem mu kilka "lipnych" informacji, które później, dziwnym jakimś trafem, zostały wykorzystane na "Triodzie"... :lol:

Pozdrawiam wszystkich dowcipnisiów... :wink:

Romek
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

A ja proponuję zamknięcie wątku. Nie wydaje mi się, żeby cokolwiek istotnego i nowego zostało tu powiedziane, a spekulacje i wyciąganie pewnych szczegółów zdają się iść za daleko...
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Ok., temat zamykam. Tę ostatnią informację przytoczyłem jako ciekawostkę. Zwykły zbieg okoliczności, który gdyby się przydarzył komuś, kto łatwo ulega "teoriom spiskowym", to mógłby on wpaść w prawdziwą panikę... :wink:
Myślę, że nikt nie wziął tego splotu wydarzeń jako ze sobą powiązanych, i na poważnie...

Pozdrawiam
Romek
Zablokowany