Mój generator nie posiada wyjścia cyfrowego i nie można wykonać pokazanego w linku pomiaru, dwa moje wzmacniacze DIY posiadają konwertery D/A z wejściami coaxial, optical. Chętnie bym sprawdził jak wyglądają pomiary. chociaż DACe bez szału.
krzem3 pisze: ↑czw, 27 grudnia 2018, 10:13
Mój generator nie posiada wyjścia cyfrowego i nie można wykonać pokazanego w linku pomiaru, dwa moje wzmacniacze DIY posiadają konwertery D/A z wejściami coaxial, optical. Chętnie bym sprawdził jak wyglądają pomiary. chociaż DACe bez szału.
Systemy Audio Note. http://m.szemis.pl/audio-note-systemy-r ... macniacze/
krzem3
Puść sobie plik waw z przebiegiem sinusoidalnym na N-50 podłączonym do wzmaczniacza po SPDIF.
Jeśli chodzi o ten DAC, to sądzę, że AN ma do tego swoją "filozofię systemu jako całość"...
Przetwornik C/A jest bez oversamplingu więc wymaga bardzo stromych filtrów na wyjściu. Filtr aktywny bedzie 'nie teges' bo miałby OPAMP'y a przecież nie oto chodzi w tym sprzęcie.
DAC owszem wypuszcza 'trochę' śmiecia powyżej 20kHz ale wzmacniacz ma marne pasmo od góry więc naturalnie je słabo przenosi, kolumny również więc problemu nie ma
Jakoś nie słyszałem zeby ktoś się skarżył, że mu DAC AN "nie gra"...
Ostatnio zmieniony czw, 27 grudnia 2018, 11:42 przez Locutus, łącznie zmieniany 1 raz.
Locutus pisze: ↑czw, 27 grudnia 2018, 11:43
A który produkt "AUDIOFILSKI" nie jest ?
Jest sporo firm robiących dobry sprzęt w normalnych ( w kategoriach audiofilskich) cenach, który świetnie gra.
No przeciez mówię, że wszystkie sa przereklamowane
Na tym rynku jak na rybach: najpierw nęcisz (kasa na reklamę w 'kolorowej gazetce', 'recenzję guru' itp...) a dopiero później łowisz leszcze...
A kasa musi się zgadzać więc cenę produktu niszowego trzeba ustawić na odpowiednim pułapie.
Nie to, że mam coś przeciwko - z biznesowego punktu widzenia normalna rzecz.
Moim zdaniem nie ma co sobie komplikować życia pomiarami, konwerterów D/A wbudowanych do wzmacniaczy używam obecnie sporadycznie po zakupie Pionner N-50AE.
krzem3 pisze: ↑czw, 27 grudnia 2018, 12:24
Kolego Locutus.
Moim zdaniem nie ma co sobie komplikować życia pomiarami, konwerterów D/A wbudowanych do wzmacniaczy używam obecnie sporadycznie po zakupie Pionner N-50AE.
krzem3
A to już w/g uznania.
Kolega wyraził chęć sprawdzenia - ja napisałem jak
Zapewne trudno będzie znaleźć sprzęt z którego sinus wygląda jak ten na filmie
Wracając do tematu wzmacniacza, zasilacz już w końcowym etapie, panel Front wysyłam do wykonania napisów metodą sitodruku, jakiś czas poczekam na wykonanie.
Kolumny Castle Knight 5 kontra JBL E100 dysponujące ogromnym basem przenoszące w szczycie bardzo dużą moc, kolumny nie do zdarcia. Castle charakteryzują się bardzo dobrą szczegółowością, sceną stereo, potrafią również oddać ładny przyjemny bas. Kolumny JBL będą pracować na razie z amplitunerem stereo Harman Kardon HK 3470, Castle Knight na zmianę z dwoma wzmacniaczami lampowymi.