szaza pisze:Nie po prostu wymienić , masz do wyboru : kable głosnikowe, interkonekty, zródła, wzmacniacze , kolumny, akustyka . Z drobnicy rezystory, lampy, transformatory głośnikowe , kondensatory .
No znowu nie wiem co odpisać. Wszystko to ma znaczenie, ale nie w rozumieniu takim jak Ty podajesz. Na przesyłanie sygnałów elektrycznych będzie miał wpływ rodzaj użytych przewodów, ale jedynie ropatrywanych przez ich typ, rezystancję, pojemności, indukcyjność, a nie producenta! Od pojemności kondensatorów będzie zależała charakterystyka amplitudowa, fazowa i impulsowa w domenie częstotliwości i czasu trwania impulsów. Kondensator ma też inne parametry poza pojemnością, ale zostały one poznane, zmierzone i dogłębnie przeanalizowane kilkadziesiąt lat temu (Ty chyba przespałeś ten moment

A co do kondensatorów produkowanych np. przez firmę Miflex mógłbym Ci dużo napisać, gdyż porozmawiałem sobie (telefonicznie i mailowo) z ich producentem (tak naprawdę to chyba sami nie wiedzą co produkują...), ale o tym wypowiem się w wątku, który kiedyś założyłem...
Pozdrawiam
Romek