Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Na agregacie jest tylko pieczęć "14" zrobiona tuszem a na kubkach wytłoczone w trójkącie "SNB", co jednak nie daje żadnej odpowiedzi. Zapomniałem pokazać jeszcze jedno. Na spodzie radia naklejka. Skala wykonana tradycyjnie, grawerką. Ze strony TSF pozyskałem taki wzór: trochę go dopasowałem do moich potrzeb i wygrawerowałem, a potem natryskiem zostały naniesione kolory. Po malowaniu najgorsze jest usuwanie taśmy maskującej z liter z zamkniętymi obszarami. Można oślepnąć przy tej operacji. Na fotce zostało już niewiele do usunięcia. Sciankę tylną skleiłem klejem do drewna. Nasączone krawędzie zmiękły i wtedy spasowałem je razem a następnie wyrównałem wałkiem do pizzy. Od spodu nakleiłem sklejkę 0.8mm. Jak już zaschło, powierciłem otwory i pomalowałem.ed_net pisze:Witam !
A czy nie ma ,śladu napisów na kubkach i na kondensatorze obrotowym ?
Pozdrawiam Edward
A może jest to SNR? Była taka francuska firma, robiła np. oryginał Zwiezdy.staku pisze:Na agregacie jest tylko pieczęć "14" zrobiona tuszem a na kubkach wytłoczone w trójkącie "SNB", co jednak nie daje żadnej odpowiedzi.