Gratuluję postępu w uruchamiania radia.Jeśli obwód heterodyny Kr to ten na foto z poprzedniej strony,to przyczyną nie generowania może być zła jakość kondensatora w obwodzie,zbyt duża odległość m/uzwojeniem gł. a sprzęgającym,a może po prostu trzeba zamienić początek z końcem uzwojenia cewki.Karkas cewki -materiał jest taki jak powinien być.Jestem podbudowany Twoim uporem w produkowaniu radia "z niczego",sam spotkałem się już z opinią ,że budowanie radyjek od "gołego" chassis(co uskuteczniam) nie ma sensu.Jak widać ma!,choć wiele trudu kosztuje mozolne wyszukiwanie,dorabianie,licytowanie oryginalnych detali,z patentami o których nie śniło się konstruktorom danego modelu radia.Po uporaniu się z wszystkimi problemami radyjko wędruje na półkę,tracimy nim zainteresowanie,ale pozostaje (jak pisał też kol. Jado) ogromna satysfakcja z wykonanej pracy i niech się stuka w czoło kto chce- a coo?staku pisze:Zbliżają się święta i czas zrobić małe porządki. Horny czasowo został zmontowany i odstawiony na boczny tor. Zakres długich i średnich . Do zdrobienia została całość zakresu fal krótkich, gdzie heterodyna coś nie bardzo chce się kręcić a nie szukałem jeszcze przyczyny, oraz eliminator
pozdrawiam sedecznie Staszku!
Roman