Tak na szybko to:
- 947a-13 nie ma tylnej ścianki, ma przypadkowy zbiór lamp RGN354, RE134, RE034, RE114.
Skrzynka poddana "renowacji" więc wiadomo co ją czeka. Poza tym wydaje się być kompletny, oryginalne pokrętła, ( nawet jest znaczek Philipsa) -skala "polska".
- 44a- brak lamp, brak trasformatora głośnikowego, brak tylnej ścianki, nieoryginalne kondensatory, brak żaróweczek skali. Skrzynka nie była poddawana "renowacji" więc wystarczy renowacja zachowawcza.
Będę Kolegów męczył o różne rzeczy

Co do 44a to mam lampę która wygląda jak RGN 1054 ( dostałem ją kiedyś od Kolegi Tomasza) a w razie czego dam AZ1 na przejściówce
Zamiast AF2 dam AF3, za E446 dam AF7, a za E443H dam AL1.
Co do transformatorka głośnikowego to planuję dać na razie jakiś transformatorek od EBL21.
Mam pytanie odnośnie przełącznika napięć w 44a ( tym czarnym okrągłym z tyłu radia) Ma 4 pozycje "zegarkowo" to 6, 7.30, 9, 10,30, 12
Jakie tym pozycjom odpowiadają napięcia wejściowe?
Jakie mam dać żaróweczki do skali?? Bo nie widzę gwintu, a i otwory na trzpinie żarówek są chyba większe?
Oczywiście gdyby ktoś miał na zbyciu transformatorek głośnikowy, lampy lub tylne ścianki to jestem jak najbardziej zainteresowany.
Gdzie mogę znaleźć jakieś schematy?