A fotel widziałeś?cirrostrato pisze: no i coraz więcej mundurówki niestety.....

Sławek miewa okresy zastoju - teraz chyba własnie taki okres jest. Paradoksalnie teraz chyba najwięcej lamp leży na stoliku. Był okres narzędziowy, gdzie mnóstwo było różnych narzędzi chirurgicznych, strzykawek, itp...(dzisiaj nawet ktoś się o te strzykawki pytał)... Może za tydzień albo kilka tygodni coś się ożywi i będzie coś nowego, ciekawego...
Były momenty, że wydawało się, że już koniec, że już nic więcej nie będzie....a potem jednak części elektronicznych przybywało.
Ale "złoty okres" kiedy sprzedawał samą elektronikę w chyba 20 skrzynkach, wypełnionych róznymi skarbami już się chyba nie powtórzy. Niestety ja się już trochę spóźniłem i przegapiłem "najlepsze lata" u Sławka.
Właśnie zakup słuchawek radiowych (a własciwie radiotelegrafisty) u niego, spowodował mój nawrót do lamp - od tej pory zacząłem go regularnie odwiedzać na Wolumenie, kupować różne staroradiowe części i odświeżać tematy lampowo/radiowo/detektorowe.
Tych własnie:
A dzisiaj widzę, że na alll... zwykłe czarne bakelitowe wtyczki sieciowe (220V) jakich dawniej było pełno wszędzie potrafią po 25zł chodzić bo to...bakelit Panie!