Usunięcie nieaktywnych użytkowników.
Moderator: gsmok
-
- 6250...9374 posty
Re: Usunięcie nieaktywnych użytkowników.
Przed chwilą sprawdziłem - jest 1061 użytkowników o zerowej liczbie postów.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1875...2499 postów
Tyle, ze Kacper pisal o nieaktywnych. Zakladajac, ze takich bedzie 25%, to I tak spora ilosc... Jesli trzeba to moge pomoc w ew. rozsylce maili do takowych uzytkownikow.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- moderator
Moi Drodzy...
Forum, na którym trzeba liczyć się z ilością wypowiadanych słów, czy w inny sposób skrupulatnie liczyć bajty jak baletnica kalorie bardzo szybko stanie się miejscem nieprzyjaznym i sztucznym.
Jedyne co możemy zrobić, to większe miejsce, do opłacenia którego chętnie się przyłączę.
Forum, na którym trzeba liczyć się z ilością wypowiadanych słów, czy w inny sposób skrupulatnie liczyć bajty jak baletnica kalorie bardzo szybko stanie się miejscem nieprzyjaznym i sztucznym.
Jedyne co możemy zrobić, to większe miejsce, do opłacenia którego chętnie się przyłączę.
-
- 1875...2499 postów
Piotrze, w innym wątku padło stwierdzenie, że brakuje nam miejsca i dlatego wczoraj forum się wypinało. Najwyraźniej wyczułem pismo nosem, zakładając ten temat.
Oczywiście, czując twardy opor betonu forumowego (
), przepraszam że chciałem uratować trochę miejsca na seerwerze i proszę o skasowanie tego wątku.
A 1000 kompletnie nie aktywnych użytkowników niech dalej egzystuje w świadomości, jako dumni , acz kompletnie nie obecni poza rejestracją użytkownicy, ktorzy tylko zaśmiecają bazę danych, o.
Przepraszam za brak o z kreseczką, Linux coś odmawia wspołpracy.
Pozdrawiam z ponad płytki ktorą lutuję.
Oczywiście, czując twardy opor betonu forumowego (

A 1000 kompletnie nie aktywnych użytkowników niech dalej egzystuje w świadomości, jako dumni , acz kompletnie nie obecni poza rejestracją użytkownicy, ktorzy tylko zaśmiecają bazę danych, o.
Przepraszam za brak o z kreseczką, Linux coś odmawia wspołpracy.
Pozdrawiam z ponad płytki ktorą lutuję.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 125...249 postów
Piotr pisze:Moi Drodzy...
Ja też się przyłączam do opłacania wiekszych zasobów serwera .
moje możliwości to 50 zł miesięcznie .
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
-
- 2500...3124 posty
tak jeżeli są zarejestrowani dłużej niż......
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
-
- 3125...6249 postów
Biorąc pod uwagę, że z zasobów forum można korzystać bez zalogowania, nieaktywnych użytkowników można skasować. Obawiam się jednak, że miejsca na serwerze przybędzie niewiele.
-
- 1250...1874 posty
Coś mi się wydaje, że w tej liczbie pustych kont część może być pozakładana przez jakieś automaty.
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś admin aktywował konta ręcznie, ciekawe na podstawie jakich kryteriów - kilka razy próbowałem się rejestrować z Hameryki i żadne konto nie zostało aktywowane
Nie wiem jak wygląda kwestia usuwania pustych kont, ale ewentualne usuwanie nieaktywnych długo użytkowników (w sieci nie jest to niczym niezwykłym, na forum gdzie liczba użytkowników liczona jest w setkach tysięcy takie czystki przeprowadzane są
co roku) musi być podparte odpowiednim wpisem w regulaminie, inaczej jeśli trafi się upierdliwiec można mieć problemy.
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś admin aktywował konta ręcznie, ciekawe na podstawie jakich kryteriów - kilka razy próbowałem się rejestrować z Hameryki i żadne konto nie zostało aktywowane

Nie wiem jak wygląda kwestia usuwania pustych kont, ale ewentualne usuwanie nieaktywnych długo użytkowników (w sieci nie jest to niczym niezwykłym, na forum gdzie liczba użytkowników liczona jest w setkach tysięcy takie czystki przeprowadzane są
co roku) musi być podparte odpowiednim wpisem w regulaminie, inaczej jeśli trafi się upierdliwiec można mieć problemy.
-
- 3125...6249 postów
Nadal aktywuję konta ręcznie. Gdy nazwa użytkownika jest sensowna i mail pochodzi z Polski to aktywuję, w przeciwnym wypadku nie aktywuję
. Pozostawiam jednak konto na miesiąc. Jeśli w tym czasie użytkownik nie zgłosi pretensji, że jego konto nie jest aktywne - usuwam je z bazy.
Liczba aktywowanych kont w stosunku do rejestrowanych wynosi około 1/20.

Liczba aktywowanych kont w stosunku do rejestrowanych wynosi około 1/20.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 1250...1874 posty
Również poprę Ciebie kolego Romanie .Romekd pisze:Witam.
Koledzy, sporo kont można śmiało usunąć, gdyż nie dość, że przez wiele lat ich posiadacze nie napisali ani jednego postu, to jeszcze ostatnio logowali się na naszym Forum wiele lat temu, lub złożyli nam wizytę jedynie w dniu w którym założyli swoje konto (np w roku 2003). Myślę, że osoby te nie mogą mieć pretensji, że brak jakiegokolwiek wpisu przez całe lata, czyli zupełny brak aktywności, doprowadził w końcu do usunięcia ich martwego konta. Uważam natomiast, że usuwanie kont, których właściciele coś na Forum napisali (choćby jeden post), lub kont nieaktywnych, ale młodszych niż powiedzmy 3 lata, byłoby bardzo złym posunięciem.
Pozdrawiam,
Romek
Niechaj coś po nas zostanie .
Pasuje tutaj posłuchać Abel Korzeniowski & Various Artists - Stillness Of The Mind .
Piotrze ja chyba również ..Piotr pisze:Moi Drodzy...
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
A dlaczego nie można umieścić w REGULAMINIE teksu np.: " Użytkownik ,który..... ileś
czasu..... postów ,będzie usuwany". Może wystarczy zmienić regulamin.
Wtedy ta dyskusja straci sens, o ile w ogóle ma?
andy
czasu..... postów ,będzie usuwany". Może wystarczy zmienić regulamin.
Wtedy ta dyskusja straci sens, o ile w ogóle ma?
andy
Po co taki zapis? Wtedy każdy będzie klepał byle durnotę, na wsij słuczaj, sztoby konto nie pagibło... 
Oczywiste jest, że administrator powinien raz na czas czyścić nieaktywne konta i tyle.

Oczywiste jest, że administrator powinien raz na czas czyścić nieaktywne konta i tyle.
-
- moderator
Nie sugerowałbym się ostatnim postem, bo czasem rzeczywiście nie chce się nic mówić, a raczej datą ostatniej wizyty.
A po co? Chyba tylko aby nie były zablokowane fajne nazwy, których nikt obecnie nie używa. Nie wiem
A po co? Chyba tylko aby nie były zablokowane fajne nazwy, których nikt obecnie nie używa. Nie wiem