Witam.
Po kolei

. Romek ma racje, z rozbiegu odwrotnie oznaczyłem kondensatory w układzie regulacji barwy. Górny powinien mieć 1n a dolny 10n a nie tak jak teraz jest. Wartości elementów dobierałem raczej na słuch, nie sugerując się raczej symulacjami z TSC. W mniejszym urządzeniu też mam zamontowany identyczny korektor barwy i działa zadowalająco

.
Wiesz kotok, jakaś lektura do poduszki musi znajdować się pod ręką. Trzeba Alka nakłonić do wydania kolejnej edycji książeczki uzupełnionej o wzmacniacze OTL

.
Gsmoku, tak relacji możesz oczekiwać jak wreszcie przestane dłubać przy nim i jak mi się palec wskazujący prawej dłoni zrośnie - widać tokarka nie przepada za mną

hehe.
Kotok, są 3 wskaźniki. Od lewej wskaźniczek poboru mocy z sieci, następnie dwa przerobione wskaźniki z Radmora. Przy właczonym napięciu anodowym a odłączonych kolumnach "pokazują" ile składowej stałej pokazuje się na wyjściu. Po załączeniu kolumn przechodzą w tryb pracy wskaźników wysterowania. Oporek 1Ohm w katodzie dolnej lampy służy mi do pomiary prądu spoczynkowego całości.
OTLamp. Tak o wzmacniaczyku dane było porozmawiać

. Swoją drogą te diabły od Ciebie zaslugują na pochwałe, ale z tym parowanie do 0,005% toś pobił Florka

hehe.
Dziś postaram się jeszcze wrzucić pełne schematy zasilaczy. Z góry prosze o jedno - wyrozumiałość

.