Tak patrząc na twoją płytkę nasuwaja mi się pewne spostrzeżenia:
1. Jeżeli rozmieściłeś potencjometry na pcb to blisko nich ułóż elementy korekcji.
2. Ja przełaczników nie umieszczałbym na płytce. Niepotrzebnie to komplikuje ścieżki (tym bardziej przełacznik 2-sekcyjny)
Wyprowadziłbym tylko główne sygnały, a nawet zastanowił się które elementy można zamocować do swich'a (zazwyczaj 1, 2) 3. Połaczenia sygnałowe do siatek o ile to możliwe powinny być krótkie (najkrótsze)
4. Węzły masy zrób tak jak chłopaki mówią. Istotne aby masa szła w jednym kierunku bez pętli. W zasadzie tak jak zrobiłeś
5. Rozważyłbym rezygnacje z montażu potencjometrów na płytce. (To jako opcja) Zysk jest taki że otrzymujesz tylko trzy piny do wszystkich potencjometrów. U Ciebie konkretnie z C21,22,23. Nie trzeba elementów korekcji rozciągać po płytce.
6. Ścieżki często w profesjonalnych płytkach (nie zawsze) łamią pod kątem 45 stopni. Istotne by nie łamać ich pod 90 stopniami.
To też zmniejsza zbieranie bądź generowanie zakłóceń brumów itd.
Krótkie połączenie elementów w torze sygnałowym w wypadku lamp jest szczególnie ważne. (Lampa ma dużą rezystancję wejściowa. Przy dużym (wielostopniowym wzmocnieniu ) dobrze zbiera na siatce wszelkie śmiecie (długa ścieżka działa jak antena). Dlatego jeśli to możliwe warto skracać te połączenia. Różnie użytkownicy do tego podchodza. Jeżeli połaczenie jest dłużesz niż ... ekranują.
Painlust np. ekranuje wszystko co ma więcej niż 5 cm.(Tak przynajmniej pisał)
Kwestię prowadzenia masy masz opisana na stronie toma
http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/misc.htm#brumy
To
musisz dokładnie przeczytać i zastanowić się czy tak zrobiłeś.
Najlepiej dobrze przestudjuj tę strone. To cenna wiedza podstawowa.
Oczywiście to tylko mój przepis. Być może koledzy będą mieli lepsze rozwiazania. Ich głosu warto posłuchać. Nastepnie wszystko razem zebrać w głowie, wyciągnac wnioski i samemu podjąc decyzję. Nie licz na to że ktoś za Ciebie to zrobi. Twój piecyk Twoja odpowiedzialność. W płytkach dobry jest traxman i marvel. Warto poczytać jego posty i spostrzeżenia. Ja co prawda unikam potencjometrów na płytkach, ale każdy orze jak może i lubi.
PS. Niestety Twoich źródeł nie mogę otworzyć, bo masz wersję Eagle 5.0 lub wyższą.Ja na Linuxie używam 4.16.
Jak chcesz zerknij na moja płytkę od Soldano. Być może cos Cię jeszcze natchnie...
Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie