Kordial ma kiepską skrzynkę, niezłą skalę i środek, jest sprawny (no, włączany był jakieś 3 lata temu, ale wtedy grał), nie ma tylnej ścianki i nie jestem pewien czy wszytskie gałki.OTLamp pisze: Hmm, E.Kordial i Philips990X są całkiem całkiem. Na razie nie mam chyba niczego do zaoferowania w zamian, ale będę pamiętał.
Philis 990X ma kompletne (i kilka drobnych przeróbek - np. oryginalne wielopinowe gniazdo zasilania zastąpione czymś co pasuje na zwykłe gniazdo nakablowe, jak w polskich Telefunkenach) chassis, ze sprawnym silnikiem i całą mechaniką, brak głośników i lamp, pękniętą (ale na szczęście w samym rogu) skalę, brak gałek i tylnej ścianki. Chassis jest mocno brudne, i wszystkie wierzchnie kable wymagają wymiany (ta żółta izolacja skamieniała i osypała się z nich). Skrzynka dość dobra. W razie czego mogę go uruchomić.
A mnie interesują wszystkie polskie radia których nie mam, a w szczególności jakiekolwiek polskie radio na prąd stały, dowolny bateryjny Elektrit, dowolny Natawis lub PZT, jakaś naprawdę stara lub ciekawa lampa(jak np. ENV171 czy RE11, czy VT123, VT139 TeKaDe) itp.
Wygląda ładnie, na testerze świeci dość ciemno, ale muszą ją w radiu sprawdzić, bo tester mierzy je przy mniejszym napięciu. Generalnie dobrze jest. Za to ta PP430 jest wyśmienita. Szkoda, że logo i nazwa jest praktycznie nieczytelne, bo połączenie firmy Tungsram i PZT rzadkie jest, oni głównie używali PhilipsaOTLamp pisze:P.S. No i jak ta AM1 ?? Zadowalająco świeci?