Projekt Demonizer
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 9375...12499 postów
Projekt Demonizer
Zacząłem przykładać się do nowego projektu - kopia marvelowego Atoma na 6P1P w PP. Ktoś poznaje jaki własny projekt rozwaliłem aby dać życie Demonizerowi 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: Projekt Demonizer
O, nieszczęsny Marlin 
Przełożyłeś kształtki w tg2,5 czy zostawiłeś je ze szczeliną?

Przełożyłeś kształtki w tg2,5 czy zostawiłeś je ze szczeliną?
-
- 9375...12499 postów
niczego nie będę przekładał.
-
- 9375...12499 postów
Jak Wam się podoba nowy design mojego Demonizera 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Dlaczego napisy są do góry nogami?
-
- 3125...6249 postów
Nietrudno zgadnąć 
painlust
naprawdę bym chciał żebyś mi pokazał jak dokładnie robisz te panele.

painlust

-
- 9375...12499 postów
Napisy są do góry nogami bo szaska pochodzi z comba. Co prawda będzie to head, ale taki jak heady Fendera czyli z lampami w dół.
Jethro, będzie mi przez net trudno pokazać co i jak. W tym wzmacniaczu jest to trochę inaczej zrobione niż standardowo. Chodzi o to, że jak robię szaskę od początku to otwory wiercę po oklejeniu paneli. Tu oklejałem już istniejącą szaskę. Trzeba mniej więcej trafić z napisami pod/nad istniejące otwory. Robię kilka wydruków na zwykłych kartkach i przymierzam, aż będę zadowolony. Potem drukuję na czerwonym papierze samoprzylepnym. W tym projekcie naklejka zasłania też kilka niepotrzebnych otworów. Panel przedni nie jest cały oklejony. Część z czarnym tłem jest oryginalna. Pomalowałem markerem tylko grafikę na czerwono.
Jethro, będzie mi przez net trudno pokazać co i jak. W tym wzmacniaczu jest to trochę inaczej zrobione niż standardowo. Chodzi o to, że jak robię szaskę od początku to otwory wiercę po oklejeniu paneli. Tu oklejałem już istniejącą szaskę. Trzeba mniej więcej trafić z napisami pod/nad istniejące otwory. Robię kilka wydruków na zwykłych kartkach i przymierzam, aż będę zadowolony. Potem drukuję na czerwonym papierze samoprzylepnym. W tym projekcie naklejka zasłania też kilka niepotrzebnych otworów. Panel przedni nie jest cały oklejony. Część z czarnym tłem jest oryginalna. Pomalowałem markerem tylko grafikę na czerwono.
-
- 375...499 postów
Podejrzewałem, że to ma coś wspólnego z lampami w dół, ale zazwyczaj widuję wyłączniki z pozycją 1 u góry, lampki kontrolne ponad nimi i podpisy powyżej potencjometrów. Tutaj jest odwrotnie, dlatego pytałem.
-
- 500...624 posty
Zapowiada się całkiem ładny wzmak 
Zrobisz mu jakieś pomiary po uruchomieniu? Jestem ciekaw jaką moc da się uciągnąć na tym trafie, no i czy przy długim graniu przy maksymalnym wysterowaniu trafo nie pójdzie z dymem..

Zrobisz mu jakieś pomiary po uruchomieniu? Jestem ciekaw jaką moc da się uciągnąć na tym trafie, no i czy przy długim graniu przy maksymalnym wysterowaniu trafo nie pójdzie z dymem..
-
- 9375...12499 postów
Jeśli Marvelowi z 2x6P14P nie poszło to tu zapewne także nie pójdzie, szczególnie, że celuję w aplikację dla EL90 czyli moc 10W.
-
- 3125...6249 postów
Ale mógłbyś przysłać plik doc, w którym jest zrobiony artwork. Niekoniecznie do tego konkretnego projektu. Ja już się zorientuję co i jak.painlust pisze: Jethro, będzie mi przez net trudno pokazać co i jak.
-
- 9375...12499 postów
Ale to dopiero jutro bo dzisiaj jestem w robocie. Worda zapewne masz zainstalowanego 

-
- 3125...6249 postów
Nie za bardzo. On jest dość kosztowny. Ale i z tym sobie dam radę 
Konkretnie mnie interesuje w jaki sposób osiągasz zamierzone rozmieszczenie elementów, np. żeby środek skali potencjometru pokrywał się z jego osią i żeby całość miała dokładnie takie wymiary jak trzeba.

Konkretnie mnie interesuje w jaki sposób osiągasz zamierzone rozmieszczenie elementów, np. żeby środek skali potencjometru pokrywał się z jego osią i żeby całość miała dokładnie takie wymiary jak trzeba.
-
- 9375...12499 postów
Pisałem już że wiercę otwory poprzez naklejony już coverart. Zauważ, że większośc moich produktów ma pod potkami takie gwiazdy. Są to elementy z autokształtów w Wordzie. Naklejam coverart na czysty niepodziurawiony panel. następnie wyznaczam środki tych gwiazdek i punktakiem nabijam znacznik srodka. Potem idzie wiertło o średnicy 3mm. Dopiero potem 7mm (pod potki). Można podczas wiercenia korygować położenie otworu aby był jak "najcentyczniej" i wszystko. Żadnej tajemnicy.
-
- 3125...6249 postów
Czyli praktycznie projektujesz panel tak żeby pasował do tego co wypluje drukarka? Jak wydrukuje trochę mniejsze to masz potki trochę bliżej siebie i już?
Czy dobrze widzę że masz w tym wzmacniaczu 6N2P-EW, 6N2P a w odwracaczu ECC81?
Czy dobrze widzę że masz w tym wzmacniaczu 6N2P-EW, 6N2P a w odwracaczu ECC81?