Grzebany czy nie?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Grzebany czy nie?
Te metalowe listewki to czyjaś radosna twórczość, czy jest to jedna z fabrycznch werjsi obudowy? Bo takiego czegoś jeszcze nie widziałem, a wygląda IMO za ładnie na ręczny dodatek.
http://www.allegro.pl/item120360310_sta ... mazur.html
http://www.allegro.pl/item120360310_sta ... mazur.html
-
- 2500...3124 posty
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
-
- moderator
Z drugiej strony Pionier miał mnóstwo wersji obudów, a takie listewki były kiedyś bardzo popularne. Był nawet kiedyś biały Pionier...nikspol pisze:Ja też czegos takiego nie widziałem , myslę ze jest to wlasnoręczne "upiększenie" wykonane samoprzylepnymi listewkami które to mimo upływu czasu ciągle błyszczą - przypuszczam ze odpadająca czarna farba została zakryta i to nie koniecznie dawno.
-
- 100...124 posty
- Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
był ale ponoć tylko jeden ... a co do listewek tych to obstawiam że to wtórna robota ... w latach 80' tych sporo się tego walało u mnie w domu,ojciec nawet z tego zrobił "oryginalną" Fiatoską maskownice na grillu 125p ... takie cóś ///// .... te listewki w środku były plastikowe ... na zwenątrz zaś pokryte folią aluminiową na (chyba ) ciepło ...nikspol pisze: Był nawet kiedyś biały Pionier...
Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
-
- moderator
Jeden na pewno, bo jets na zdjęciu, ale ile ich było to nie wiem. I nie sądzę, żeby ktokolwiek wiedział, tak samo jak z czarną Szarotką.Marcello_Mastroianni pisze:był ale ponoć tylko jeden ...nikspol pisze: Był nawet kiedyś biały Pionier...
Możliwe, że to listwy z ABS, na zdjęciach wyglądają jak metalowe, ale jakoś mi te listewki na zdjęciu za ładnie wyglądają na domową robotę.Marcello_Mastroianni pisze:a co do listewek tych to obstawiam że to wtórna robota ... w latach 80' tych sporo się tego walało u mnie w domu,ojciec nawet z tego zrobił "oryginalną" Fiatoską maskownice na grillu 125p ... takie cóś ///// .... te listewki w środku były plastikowe ... na zwenątrz zaś pokryte folią aluminiową na (chyba ) ciepło ...
-
- 100...124 posty
- Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
No ja się bedę upierał że to HomeWork ... ale cóż... jak kogoś mocno to ciekawi to pozostaje zawsze kupić i wyjdzie szydło z wora ...
A co od białego Pioniera to mam pomysł ... i może nawet ktoś to skopiuje,,,, czyli taki Przepis na hit na allegro ....
Recepta na na to jak zarobić na allegro ponad 1000 zł ...
Wziąść Truchło padnięte ebonitowego Pionierka (może być nawet uszkodzona) jedną sztukę ... wyszpachlować szpachlą samochodową skrzynkę ,potem to prysnąć białym półmatem lub kość słoniowa ... postarzyć pobrudzić,porobić kółka od filiżanek etc. na co przyjdzie fantazja i wystawić na allegro z opisem białe radio (kiedyś było ... bardziej białe) ... i dalej że znalazłem na strychu u dziadka (*dla kurażu mozna dodać że pracował w Dzierżoniowie chyba nawet w fabryce Radioodbiorników - to podnieci licytantów ...) i że niewiem co to jest i że nie włączam do sieci bo się boje popsuć i że stan jak na fotkach (przepraszam że słabo wyszły ...
) ... no i się zagotują co po niektórzy przed komputerkami ... przy licytacji,a potem Wakacje na Ibizie lub Bermudy ... (Albo Azory ...) i Gitara ...

A co od białego Pioniera to mam pomysł ... i może nawet ktoś to skopiuje,,,, czyli taki Przepis na hit na allegro ....
Recepta na na to jak zarobić na allegro ponad 1000 zł ...
Wziąść Truchło padnięte ebonitowego Pionierka (może być nawet uszkodzona) jedną sztukę ... wyszpachlować szpachlą samochodową skrzynkę ,potem to prysnąć białym półmatem lub kość słoniowa ... postarzyć pobrudzić,porobić kółka od filiżanek etc. na co przyjdzie fantazja i wystawić na allegro z opisem białe radio (kiedyś było ... bardziej białe) ... i dalej że znalazłem na strychu u dziadka (*dla kurażu mozna dodać że pracował w Dzierżoniowie chyba nawet w fabryce Radioodbiorników - to podnieci licytantów ...) i że niewiem co to jest i że nie włączam do sieci bo się boje popsuć i że stan jak na fotkach (przepraszam że słabo wyszły ...

Od Pewnego Czasu Rzeczywisty Postęp techniczny coraz częściej jest zamieniany na jego Pozory mające służyć wyłącznie wyciągnięciu z klienta PIENIĘDZY ...
-
- 625...1249 postów
Witam.
) kosztowało bodaj 9,90 zł. Jeśli to metalowe listewki, to na galwanizerni za coś takiego wzięliby "po browarku" do śniadania.
Obecna cena tego radia nie jest powalająca, ale szkoda wydawać i tyle na coś, co budzi wątpliwości. Z lekkim wahaniem, ale popieram Marcello - listwy zostały dodane we własnym zakresie - z zanaczeniem, że to amatorskie zdanie
.
.
Po pierwsze primo - w Twojej recepcie zabrakło przepisu, jak znaleść "jelenia", który zapłaci za "coś ze strychu dziadka" taką kwotę, a nie każdemu uśmiecha się przynależność do "rogacizny".
Po drugie primo - za tysiąc złotych wakacje? Czy wyjazd? Bo to spora różnica.
Pozdrawiam
Ktoś prosił, aby pokazywać, co jest przedmiotem aukcji, bo potem można się tylko domyślać. Spełniam prośbę...
200ml niklu w sprayu (czy jak to się piszetszczesn pisze:Możliwe, że to listwy z ABS, na zdjęciach wyglądają jak metalowe, ale jakoś mi te listewki na zdjęciu za ładnie wyglądają na domową robotę.

Obecna cena tego radia nie jest powalająca, ale szkoda wydawać i tyle na coś, co budzi wątpliwości. Z lekkim wahaniem, ale popieram Marcello - listwy zostały dodane we własnym zakresie - z zanaczeniem, że to amatorskie zdanie

Wybacz, ale jesteś niepoprawnym optymistąMarcello_Mastroianni pisze:Recepta na na to jak zarobić na allegro
ponad 1000 zł ... (...) a potem Wakacje na Ibizie lub Bermudy ... (Albo Azory ...) i Gitara ...

Po pierwsze primo - w Twojej recepcie zabrakło przepisu, jak znaleść "jelenia", który zapłaci za "coś ze strychu dziadka" taką kwotę, a nie każdemu uśmiecha się przynależność do "rogacizny".
Po drugie primo - za tysiąc złotych wakacje? Czy wyjazd? Bo to spora różnica.
Pozdrawiam
Ktoś prosił, aby pokazywać, co jest przedmiotem aukcji, bo potem można się tylko domyślać. Spełniam prośbę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.