6n3p
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Są to całkeim miłe lampki i z powodzeniem mogą pracować w stopniu wstępnym jaki i we wtórniu katodowym. Nadają się do wszelkiej maści przedwzmacniaczy buforów czy inwerterów. Mają średnie wzmocnienie ok. 36 Ia w granicach 9mA i napięcie anodowe 90V. Są to lampki bardzo zbliżone do ECC88, ale nie są jej odpowiednikiem. Ja użyłem ich jako drivera we wzmaku słuchawkowym w którym współpracuje z 6N13S i znakomicie daje rade.
ElGit Let there be rock...
-
- 375...499 postów
Gdzie jest ich pełno? Na wolumenie bywam od lat, ale lampami interesuję się dopiero od paru miesięcy, więc może nie znam jakichś zakątków?...Urban Turban pisze:Mam pytanie - jak przedstawia się przydatność lampki 6n3p do celów audio? Na wolumenie jest ich pełno po 2 zł/szt., może więc jest sens się nimi pobawić?
Opisałeś gdzieś ten projekt? Ciekaw jestem Twojego rozwiązaniaZigrin pisze:Ja użyłem ich jako drivera we wzmaku słuchawkowym w którym współpracuje z 6N13S i znakomicie daje rade.

Pozdrawiam
Staszek
-
- 500...624 posty
Projekt? Pająk na tekturce to jest na razie
Który czeka lepszych czasów i przypływu gotówki. Teraz jestem całkowicie pochłonięty budową wzmaka SE na EF22 i EBL21 + EZ80 w zasilaczu.

ElGit Let there be rock...