Ciekawe rozwiązanie poprawiające brzmienie zestawu audio z wzmacniaczem tranzystorowym, "dodające powietrza wokół instrumentów" satysfakcjonujące efekt uzyskamy tylko ze wzmakiem tranzystorowym!! Teraz orginalny opis z aukcji:
Pamiętajcie drodzy licytujący, że nie chodzi tutaj o sztuczne podbijanie któregokolwiek z zakresów pasma (więcej basu, czy coś w tym stylu),tylko o uzyskanie większej naturalności i równowagi przekazu muzycznego, większego nasycenia barwy, większej ilości powietrza wokół instrumentów i tego,co określa się muzykalnością. Oferowany przeze mnie filtr współpracuje już w około 100 systemach różnych marek i klas.Poprawy brzmienia nie wynikają jednak z jakiejkolwiek zmiany charakterystyki przetwarzania pasma akustycznego, ale z dokładniejszego, niż fabryczne, dopasowania sekcji wzmacniającej w odtwarzaczu CD do sekcji wzmacniania wstępnego we wzmacniaczu. Prowadzone przeze mnie statystyki pokazują, że filtr współpracuje z około 80% konfiguracji dostępnych na rynku: źródło sygnału - wzmacniacz tranzystorowy. Biorąc pod uwagę różnorodność konstrukcji stosowanych przez firmy audio, uważam, że jest to bardzo dobry wynik.
Proszę pamiętać, że nie namawiam nikogo na kupno filtra w ciemno! Każdy nabywca ma prawo do zwrotu filtrów w ciągu 7 dni. Zasadę tą, jak i słuszność stosowania i skuteczność działania filtra, potwierdzają moje komentarze i opinie użytkowników. Serdecznie zachęcam wszystkich do testowania. Można zyskać wiele, a w przypadku zwrotu, stracić tylko parę złotych na zwrotną przesyłkę poleconą. (dokładny opis niżej w tekście)
Jednocześnie informuję wszystkich "elektroników" wysyłających do mnie obraźliwe maile (na szczęście nie jest ich wiele), że nie będę na nie odpisywał, tylko od razu informował o naruszeniu regulaminu pracowników Allegro.
Przedstawiam bardzo proste w instalacji urządzenie, które poprawia brzmienie odtwarzaczy CD i nie tylko!!! Można także podłączyć pod Video stereo VHS lub SVHS, niektórych DVD, poprawia brzmienie tunerów satelitarnych, w tym Cyfry+, Polsatu. Instalacja tego urządzenia jest bezproblemowa i nie wymaga żadnych skomplikowanych czynności. Wystarczy tylko wpiąć je w kabel łączacy odtwarzacz ze wzmacniaczem i cieszyć się z bardziej naturalnego dźwięku. Ten specjalny FILTR SYGNAŁU AUDIO nie wymaga podłączenia do prądu !!! Pasuje do wszystkich kabli zakończonych wtykami RCA (chinch).
Filtr został przetestowany na odtwarzaczach z wielu kategorii cenowych. W wielu przypadkach obserwuje się poprawę przestrzeni, dokładności dźwięku w całym paśmie, większej namacalności i dokładności oddania szczegółów. Dźwięk staje się swobodny i przyjemny dla ucha, o wiele łatwiej odrywa sie od kolumn, nabiera masy i barwy.
FILTR SYGNAŁU AUDIO można podłączyć do odtwarzacza za 200zł jak i za 10 000zł i więcej !!!
-------------------------------------------------------------
UWAGI
Filtr przeznaczony jest do wspólpracy odtwarzaczy CD ze wzmacniaczami tranzystorowymi. Filtr nie działa poprawnie w połączeniach ze wzmacniaczami lampowymi. Zaobserwowano także mniejsze zmiany brzmieniowe w systemach, które pobierają energię z kondycjonerów sieciowych lubbyły wcześniej modyfikowane (tuningowane).
Przy zamówieniu filtrów proszę o podanie z jakim odtwarzaczem i wzmacniaczem będą współpracowały. Dzięki temu baza danych o urządzeniach współpracujących będzie systematycznie uzupełniana.
Ja zostawie to bezkomentarza Wy komentujcie.......
Zainteresowałem się sprawą nieco bliżej.
Oto co autor miał do powiedzenia:
Filtry nadają sie do połączen pomiędzy wyjsciem realizowanym na op ampie, a wzmacniaczem, czyli nie będą działały przed przedwzmacniaczem gramofonowym. Zasada działania podobna jest do działania kondycjonera sieciowego, ale szczegóły pozostaną tajne....
Podejrzewam, że chodziło tu nie o prawdziwy kondycjoner sieciowy, ale coś a'la rozdzielacz Fadela. Od zwykłego rozdzielacza z kablem różni się solidniejszym wykonaniem (aluminiowa puszka może w końcu coś zaekranować...) no i ceną. Miałem z nimi kontakt przy okazji odsłuchu naszych wzmacniaczy u dystrybutora [...].
Pan Dystrybutor podłączył sobie do sieci wzmacniacz za 3000pln kabelkiem za 3500pln.
No i co miałem mu powiedzieć?
No dobrze. Kodycjoner zostawmy w spokoju. Ja osobiście wątpie jak ów filtr poprawia brzmienie. Przedewszystki czemu nie może być stosowany z lampowcami? One nie potrzebują poprawy brzmienia, czy co Opis jest jakiś zawiły i może łato ogłupić człowieka nie mającego żadnej wiedzy z tego zakresu.
No w sumie można by ale czy się opłaca? 90zł po drodze nie chadza a do tych 90 można dołożyć 30 i jest TG01 z Telto A może wziąść na próbe dwie sztuki......a pózniej oddać spowrotem......