Ja zostawie to bezkomentarzaPamiętajcie drodzy licytujący, że nie chodzi tutaj o sztuczne podbijanie któregokolwiek z zakresów pasma (więcej basu, czy coś w tym stylu),tylko o uzyskanie większej naturalności i równowagi przekazu muzycznego, większego nasycenia barwy, większej ilości powietrza wokół instrumentów i tego,co określa się muzykalnością. Oferowany przeze mnie filtr współpracuje już w około 100 systemach różnych marek i klas.Poprawy brzmienia nie wynikają jednak z jakiejkolwiek zmiany charakterystyki przetwarzania pasma akustycznego, ale z dokładniejszego, niż fabryczne, dopasowania sekcji wzmacniającej w odtwarzaczu CD do sekcji wzmacniania wstępnego we wzmacniaczu. Prowadzone przeze mnie statystyki pokazują, że filtr współpracuje z około 80% konfiguracji dostępnych na rynku: źródło sygnału - wzmacniacz tranzystorowy. Biorąc pod uwagę różnorodność konstrukcji stosowanych przez firmy audio, uważam, że jest to bardzo dobry wynik.
Proszę pamiętać, że nie namawiam nikogo na kupno filtra w ciemno! Każdy nabywca ma prawo do zwrotu filtrów w ciągu 7 dni. Zasadę tą, jak i słuszność stosowania i skuteczność działania filtra, potwierdzają moje komentarze i opinie użytkowników. Serdecznie zachęcam wszystkich do testowania. Można zyskać wiele, a w przypadku zwrotu, stracić tylko parę złotych na zwrotną przesyłkę poleconą. (dokładny opis niżej w tekście)
Jednocześnie informuję wszystkich "elektroników" wysyłających do mnie obraźliwe maile (na szczęście nie jest ich wiele), że nie będę na nie odpisywał, tylko od razu informował o naruszeniu regulaminu pracowników Allegro.
--------------------------------------------------------------------------------
Jak zainstalować???
Przedstawiam bardzo proste w instalacji urządzenie, które poprawia brzmienie odtwarzaczy CD i nie tylko!!! Można także podłączyć pod Video stereo VHS lub SVHS, niektórych DVD, poprawia brzmienie tunerów satelitarnych, w tym Cyfry+, Polsatu. Instalacja tego urządzenia jest bezproblemowa i nie wymaga żadnych skomplikowanych czynności. Wystarczy tylko wpiąć je w kabel łączacy odtwarzacz ze wzmacniaczem i cieszyć się z bardziej naturalnego dźwięku. Ten specjalny FILTR SYGNAŁU AUDIO nie wymaga podłączenia do prądu !!! Pasuje do wszystkich kabli zakończonych wtykami RCA (chinch).
Filtr został przetestowany na odtwarzaczach z wielu kategorii cenowych. W wielu przypadkach obserwuje się poprawę przestrzeni, dokładności dźwięku w całym paśmie, większej namacalności i dokładności oddania szczegółów. Dźwięk staje się swobodny i przyjemny dla ucha, o wiele łatwiej odrywa sie od kolumn, nabiera masy i barwy.
FILTR SYGNAŁU AUDIO można podłączyć do odtwarzacza za 200zł jak i za 10 000zł i więcej !!!
-------------------------------------------------------------
UWAGI
Filtr przeznaczony jest do wspólpracy odtwarzaczy CD ze wzmacniaczami tranzystorowymi. Filtr nie działa poprawnie w połączeniach ze wzmacniaczami lampowymi. Zaobserwowano także mniejsze zmiany brzmieniowe w systemach, które pobierają energię z kondycjonerów sieciowych lubbyły wcześniej modyfikowane (tuningowane).
Przy zamówieniu filtrów proszę o podanie z jakim odtwarzaczem i wzmacniaczem będą współpracowały. Dzięki temu baza danych o urządzeniach współpracujących będzie systematycznie uzupełniana.
Filtr RCA czyli - AUDIOFILU POPRAW BRZMIENIE SWOJEGO CD
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Zigrin
- 500...624 posty

Filtr RCA czyli - AUDIOFILU POPRAW BRZMIENIE SWOJEGO CD
Ciekawe rozwiązanie poprawiające brzmienie zestawu audio z wzmacniaczem tranzystorowym, "dodające powietrza wokół instrumentów" satysfakcjonujące efekt uzyskamy tylko ze wzmakiem tranzystorowym!! Teraz orginalny opis z aukcji:
Wy komentujcie.......
ElGit Let there be rock...
-
Piotr
- moderator
Zainteresowałem się sprawą nieco bliżej.
Oto co autor miał do powiedzenia:
Pan Dystrybutor podłączył sobie do sieci wzmacniacz za 3000pln kabelkiem za 3500pln.
No i co miałem mu powiedzieć?
Oto co autor miał do powiedzenia:
Podejrzewam, że chodziło tu nie o prawdziwy kondycjoner sieciowy, ale coś a'la rozdzielacz Fadela. Od zwykłego rozdzielacza z kablem różni się solidniejszym wykonaniem (aluminiowa puszka może w końcu coś zaekranować...) no i ceną. Miałem z nimi kontakt przy okazji odsłuchu naszych wzmacniaczy u dystrybutora [...].Filtry nadają sie do połączen pomiędzy wyjsciem realizowanym na op ampie, a wzmacniaczem, czyli nie będą działały przed przedwzmacniaczem gramofonowym. Zasada działania podobna jest do działania kondycjonera sieciowego, ale szczegóły pozostaną tajne....
Pan Dystrybutor podłączył sobie do sieci wzmacniacz za 3000pln kabelkiem za 3500pln.
No i co miałem mu powiedzieć?
-
Zigrin
- 500...624 posty

No dobrze. Kodycjoner zostawmy w spokoju. Ja osobiście wątpie jak ów filtr poprawia brzmienie. Przedewszystki czemu nie może być stosowany z lampowcami? One nie potrzebują poprawy brzmienia, czy co
Opis jest jakiś zawiły i może łato ogłupić człowieka nie mającego żadnej wiedzy z tego zakresu.
-
adamst_
- 500...624 posty

-
Piotr
- moderator
-
Zigrin
- 500...624 posty

No w sumie można by ale czy się opłaca? 90zł po drodze nie chadza a do tych 90 można dołożyć 30 i jest TG01 z Telto
A może wziąść na próbe dwie sztuki......a pózniej oddać spowrotem......
-
szalony