Szczęśliwym trafem udało mi się wykopać sprawny telewizor lampowy Neptun 413. Zastanawiam się nad sposobem przestrojenia, żeby oprócz kaszy można było coś jeszcze w nim zobaczyć. Czy ma ktoś jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc.
W tym neptunie jest raczej głowica bębnowa i można by nawet domontować głowicę zintegrowaną. Ostatnio na Allegro była taka przystawka jak pisze Alek ale nie wiem czy nie poszła.
Licytowałem w tej aukcji i ją wygrałem. Jednak tam niby pisze, że są dwa przedmioty ? Ponadto facet jaki to wystawił nieodzywa się. Alek też tam licytował. Bardzo dziwna aukcja.
Znalazłem niedawno u dziadka na strychu telewizor, właśnie Neptun 413. Mało popularny dziś Niestety oględziny środka wskazywały, że gnieździły się tam myszy i pozjadały kilka elementów (o zgrozo - cewek), więc poszedł na części.
Nie potrzebaby komuś części do tego TV? w zasadzie na zbyciu jest tylko kineskop bo dla reszty mogę znaleźć jakieś sensowne zastosowanie. Ostatecznie chasis
A. jeszcze jedno. Telewizor jest wyposarzony w przystawkę ZTA-202, ale nad pozbyciem się jej nadal się zastanawiam, wcześniej się z takim urządzeniem nie spotkałem, a może jeszcze się przyda