Kupujemy na spółę ?:P

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Haha ! Ja akurat nie planuję na razie zakupu radia lampowego ale sam pomysł kupowania na spółę jest wart rozważenia. Na przykład w przypadku "worków lamp" na eBayu o których wspomniał tszczesn.
Gdyby tak stworzyć wątek dotyczący okazji trafiających się na eBayu z propozycją zrzuty ? Osoby zaintereswoane mogłyby się w nim umawiać na konkretne pozycje, ilości i kto wie może w ten sposób dokonać atrakcyjnych zakupów ?
_
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

O żesz krówa maść! :D

Ja nie mogę... :shock:

Ale jak starsze od 50lat to mogą być problemy na granicy chyba?

A pomysł spółkowych zakupów na eBayu popieram z całego serca, koszty transportu na ogół zabijają drobne zakupy.

Pozdrawiam
Staszek
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Akurat w tym przypadku, z tym kupowaniem na spółę, to był taki mały żart z mojej strony:). Problemem nie do rozwiązania byłby chyba transport.
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

No wiem, tak też to potraktowałem.
A swoją drogą zapytałem o tę kwestię zabytkowości, bo nie wiem, jak to jest - jak znajdę gdzieś w EU takie fajne radio czy cuś to mogę se przywieźć, czy nie?

A swoją drogą, ciągnąc OT - jak Ty robisz, że widzisz czeskie Allegro pod polskim adresem? Mi po kliknięciu w cokolwiek "wyżej" w hierarchii kategorii przechodzi do polskiego...

Staszek
OTLamp

MalKontent pisze: A swoją drogą, ciągnąc OT - jak Ty robisz, że widzisz czeskie Allegro pod polskim adresem? Mi po kliknięciu w cokolwiek "wyżej" w hierarchii kategorii przechodzi do polskiego...

Staszek
Kiedyś dodałem jakąś stronę z czeskiego aukro do ulubionych. Odtąd przeglądam aukro z poziomu allegro. Jest to bardzo wygodne.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Kupujemy na spółę ?:P

Post autor: tszczesn »

Można zrobić zakup na spółkę, jest tam kilka rzeczy które ew. mogłyby mnie zainteresować, ale przy tej ilości radyj trzeba by zgromadzić chyba kilkudziesięciu chętnych. ALe wtedy już koszty nawet wynajęcia TIRa robią się niewielkie na osobę :)

Co do zbiorowego zakupu lamp na Ebayu - już sią ogłaszałem, że mogę, w tym przypadku koszty transportu są niewielkie, mówcie tylko co chcecie, a ja będę szukał, najchętniej takich, gdzie jest dużo różnych lamp/podstawek/traf, aby kilka osób jednoczesnie to interesowało.
OTLamp

Re: Kupujemy na spółę ?:P

tszczesn pisze:
Można zrobić zakup na spółkę, jest tam kilka rzeczy które ew. mogłyby mnie zainteresować, ale przy tej ilości radyj trzeba by zgromadzić chyba kilkudziesięciu chętnych. ALe wtedy już koszty nawet wynajęcia TIRa robią się niewielkie na osobę :)
No mnie też by kilka interesowało, np. Philips 796A (szkoda że nie ma głośnika, ale pewnie coś by się dobrało). Nie mam żadnego radia z monosterem, choć co prawda jedno na mnie już czeka - Philips 890A, nie wiem jednak kiedy fizycznie znajdzie się w moich rękach :roll:
Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ...:::SQL:::... »

100zł mogę wyłozyć :D:D:D Za parę radyjek (może jakieś z tych mają UKF) :D
Pozdrawiam:D
PS Ew mam już 18 lat to się zapożyczę a potem przez całe wakacje będę je robił (idealne spędzanie wakacji według mnie ) :D:D:D

A tak wogule ktos jeszcze byłby chętny :?:
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
komar
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: komar »

Mnie interesuje ten Philips z automatyką, te dwa stojące w kolumnie jeden na drugim i jeszcze jeden Telefunken.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz, 4 czerwca 2006, 19:30 przez komar, łącznie zmieniany 3 razy.
Komar
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

Pięka ta aukcja :shock: W sobotę ma być 6mln w totku, jak wygram to kupię i się z wami podzielę tymi radyjkami:D z 400zł nie poszaleję sobie...
Awatar użytkownika
Deiwid
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Deiwid »

tylko jak te radyjka sprowadzicie do polski :/
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Normalnie szczęka mi opadła........Transport? No to robimu zrzutę narodową na paliwo do mojego kaszlaka (no bo ono takie drogie), kombinuje przyczepkę i jazda w Czechy! :D :D :D
A tak na poważnie to po ile teraz stoi korona czeska?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

1PLN to ok. 7 koron
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jarosław »

Witam.
marcin_oizo pisze:
A tak na poważnie to po ile teraz stoi korona czeska?
:D Spójrz ne stronę: http://www.allegro.pl/item106425655_padesat_radii.html

100Kc około 13,87zł.

Pozdrawiam