Haha ! Ja akurat nie planuję na razie zakupu radia lampowego ale sam pomysł kupowania na spółę jest wart rozważenia. Na przykład w przypadku "worków lamp" na eBayu o których wspomniał tszczesn.
Gdyby tak stworzyć wątek dotyczący okazji trafiających się na eBayu z propozycją zrzuty ? Osoby zaintereswoane mogłyby się w nim umawiać na konkretne pozycje, ilości i kto wie może w ten sposób dokonać atrakcyjnych zakupów ?
No wiem, tak też to potraktowałem.
A swoją drogą zapytałem o tę kwestię zabytkowości, bo nie wiem, jak to jest - jak znajdę gdzieś w EU takie fajne radio czy cuś to mogę se przywieźć, czy nie?
A swoją drogą, ciągnąc OT - jak Ty robisz, że widzisz czeskie Allegro pod polskim adresem? Mi po kliknięciu w cokolwiek "wyżej" w hierarchii kategorii przechodzi do polskiego...
MalKontent pisze:
A swoją drogą, ciągnąc OT - jak Ty robisz, że widzisz czeskie Allegro pod polskim adresem? Mi po kliknięciu w cokolwiek "wyżej" w hierarchii kategorii przechodzi do polskiego...
Staszek
Kiedyś dodałem jakąś stronę z czeskiego aukro do ulubionych. Odtąd przeglądam aukro z poziomu allegro. Jest to bardzo wygodne.
Można zrobić zakup na spółkę, jest tam kilka rzeczy które ew. mogłyby mnie zainteresować, ale przy tej ilości radyj trzeba by zgromadzić chyba kilkudziesięciu chętnych. ALe wtedy już koszty nawet wynajęcia TIRa robią się niewielkie na osobę :)
Co do zbiorowego zakupu lamp na Ebayu - już sią ogłaszałem, że mogę, w tym przypadku koszty transportu są niewielkie, mówcie tylko co chcecie, a ja będę szukał, najchętniej takich, gdzie jest dużo różnych lamp/podstawek/traf, aby kilka osób jednoczesnie to interesowało.
tszczesn pisze:
Można zrobić zakup na spółkę, jest tam kilka rzeczy które ew. mogłyby mnie zainteresować, ale przy tej ilości radyj trzeba by zgromadzić chyba kilkudziesięciu chętnych. ALe wtedy już koszty nawet wynajęcia TIRa robią się niewielkie na osobę
No mnie też by kilka interesowało, np. Philips 796A (szkoda że nie ma głośnika, ale pewnie coś by się dobrało). Nie mam żadnego radia z monosterem, choć co prawda jedno na mnie już czeka - Philips 890A, nie wiem jednak kiedy fizycznie znajdzie się w moich rękach
100zł mogę wyłozyć :D:D Za parę radyjek (może jakieś z tych mają UKF)
Pozdrawiam:D
PS Ew mam już 18 lat to się zapożyczę a potem przez całe wakacje będę je robił (idealne spędzanie wakacji według mnie ) :D:D
Normalnie szczęka mi opadła........Transport? No to robimu zrzutę narodową na paliwo do mojego kaszlaka (no bo ono takie drogie), kombinuje przyczepkę i jazda w Czechy!
A tak na poważnie to po ile teraz stoi korona czeska?