Pytanie o lampe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Pytanie o lampe
Mam goroącą prośbę w sprawie lampy załączonej na foto (fotka duża), na której da się odczytać sygnatura: PWLR 1802PR. Jest to jakaś dioda (ma trzy nogi) ale chciałbym dowiedzieć się czegos więcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 5...9 postów
Bardzo dziekuje za informacje ale lampy pozbyc sie nie chce. Rok temu kupilem na allegro jakies "bebechy", bo bardzo podobal mi sie kondensator strojeniowy "BETECO", mialem go uzyc do krysztalka. "Bebechy" okazaly sie bardzo fajnym uszkodzonym radiem reakcyjnym ktory kiedys ozywilem, a dzisiaj projektowalem mu obudowe i zaciekawilem sie ta ladna lamapa.
To radio jest dwu lampowe, drugiej jeszcze nie rozszyfrowalem jest nieczytelna, jesli mozna to moze moglbym prosic o jakies linki do schematow tego typu radii. Jak wspomnialem jest dwulampowe, posiada transformator zasilajacy, dlawik, transformator glosnikowy, trzy zestawy cewek. (czeka mnie zmudne rysowanie schematu, chyba, ze cos by sie znalazlo).
To radio jest dwu lampowe, drugiej jeszcze nie rozszyfrowalem jest nieczytelna, jesli mozna to moze moglbym prosic o jakies linki do schematow tego typu radii. Jak wspomnialem jest dwulampowe, posiada transformator zasilajacy, dlawik, transformator glosnikowy, trzy zestawy cewek. (czeka mnie zmudne rysowanie schematu, chyba, ze cos by sie znalazlo).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 250...374 postów
pytanko
Witam wszystkich:) pisze z ogromną proźbą nigdy nie mialem do czynienia z lampami a aktualnie nabyłem 6 lamp z modeli PCL, PL, PCF ale nie mam pojęcia jak cos takiego zamontowac w zmacniaczu czy mógłby ktos mijakis schemat ideowy jakiegos łatwego podlączenia takiej lampy w obwód? np z lampą PCL86 ? z góry dziękuje