Witam wszystkich
Chciałbym założyć temat o trafach wyjściowych, jak wiadomo jest to jeden z najważniejszych elementów układanki. mam propozycję aby zamieszczać tu linki i jakieś opisy, własne lub znalezione w necie. Sam mam ochotę w najbliższym czasie kupić jakieś fajne OT i sprawdzić "jak to jest" , czy jest różnica miedzy moim robionym jeszcze przez forumowego kolegę parę lat temu.
Wkleję to co znalazłem i nad czym się zastanawiam może ktoś miał okazję testować?
Wydaje mi się na na naszym forum raczej ciężko będzie o taka dyskusję
Jeśli chodzi o mnie to aktualnie w mojej najlepiej brzmiącej konstrukcji z sąsiedniego wątku siedzi OT od Selenoida - dawnego kolegi z forum i kurde już naprawdę trudno mi sobie wyobrazić że mógłby lepiej grać, serio dostaje b.wiele pochwał od znajomych muzykow na koncertach itp. Z tego wzlgedu troche watpie w to ze OT robi znaczaca roznice.
Mimo to w mojej aktualnej konstrukcji planuje zamontować OT od InMadOut - kopia legendarnego trafa radiospares 50W. Z czystej ciekawości - czy poczuje jakaś różnicę, coś, cokolwiek :p na 100% podziele się ewentualnymi odczuciami.
Ja z moich 14 wzmacniaczy w 13 miałem trafa albo od Ogonowskiego albo do IGPW i jeden na Hammondach. Przerobiłem klimaty od Fendera po Soldano. Dwa trafa praktycznie tylko w jednej konstrukcji mogłem porównać - 18 W TMB klon marszałka. Jeden był na trafie Ingo drugi Leszka. Jak dla mnie oba brzmiały zajebiście. W PL obecnie najlepsze trafa jak dla mnie robi Leszek i tego się będę trzymał. Z traf jakie jeszcze bym chciał wypróbować to Mercury Magnetics.
Jeśli chodzi o mnie to aktualnie w mojej najlepiej brzmiącej konstrukcji z sąsiedniego wątku siedzi OT od Selenoida - dawnego kolegi z forum i kurde już naprawdę trudno mi sobie wyobrazić że mógłby lepiej grać, serio dostaje b.wiele pochwał od znajomych muzykow na koncertach itp. Z tego wzlgedu troche watpie w to ze OT robi znaczaca roznice.
Pozdro!
Przypominam, że Selenoida trzeba sprawdzać bo potrafili nawinąć transformator o przekładni z dupy co niejednokrotnie im się zdarzało. Sami tego nie sprawdzali, kupujący nie sprawdzali bo i po co. Ja zawsze sprawdzam i sam miałem 3 trafa spieprzone.