Kupiłem radio jak w temacie. Radio działa, niestety okazuje się że po kilku minutach pracy transformator chce się zapalić

Zastanawiałem się czy nie jest to spowodowane tym że radio ustawione jest na 220V a w sieci jest trochę więcej.
Radio posiada regulację 110; 125; 145; 220.
Przez chwilę myślałem że da się również ustawić 200V i 245V bo na pokrętle od regulacji są również takie oznaczenia - niestety są tylko odciśnięte, nie pomalowane białą farbą więc pewnie opcja nieaktywna w tym modelu. Sprawdzałem ustawienie 245V niestety radio nie zadziałało.
Czytałem że przegrzewanie również może być spowodowane przez stare kondensatory.
Pobrałem instrukcję serwisową ale równie dobrze mogę otworzyć książkę z fizyki kwantowej - zrozumiem tyle samo. Tak więc tu pojawią się pytania:
- czy nie jest to spowodowane tym że radio ustawione jest na 220V a w sieci jest trochę więcej?
jeśli tak to może pomoże podłączenie radia do przetwornicy np MW2P075D i ustawienie go na - no właśnie 110V ? 125V?
- czy może ktoś polecić jakiegoś serwisanta pasjonatę z Wrocławia który zna się na rzeczy ?