Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Jakies preferencje podaj, bo nie wiadomo co cie interesuje. I co to jest "niedrogie'?kogigogi pisze:Cześć , zbieram sobie, zbieram te radyjka i przyszedł czas na ,, ubogacenie kulturowe ,,rodzimej produkcji. Za jakimi by tu fajnymi niedrogimi radyjkami polskiej produkcji na początek przygody by się rozglądać? bo aż wstyd się przyznać nie mam żadnego
Może koledzy podpowiedzą coś?
No coś niesamowitego ! Ale niech kolega mi uwierzy na słowo że ja to wiem, bakogigogi pisze:Z całym szacunkiem dla kolegi, ale wystarczy wpisać kilka słów w googlach i wszystko znajdziesz. To co pisałeś już wystarczy: "stare radio" , "historia polskiej radiofonii", "radio pionier", itp, itd.
Jeśli chodzi o coś emocjonalnego to bardzo ciekawy blog prowadzi kolega z naszego forum..kogigogi pisze:kogigogi pisze: Mnie nie chodzi o takie strony z ,,encyklopedycznymi,, suchymi faktami, bardziej interesują mnie jakieś bardziej osobiste,emocjonalne tworzone przez pasjonatów strony.Zna kolega Mirabelka coś ciekawego?
Był prowadzony - http://retroradio47.blogspot.comJest jeszcze blog który jest prowadzony przez starsze małżeństwo, ale nie pamiętam nazwy.
kogigogi pisze:lampowe mnie nie za bardzo interesują
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. No to lampowe czy nie ? Jeżeli nie lampowe to może jakiś Koliberek. Guliwer czy Czar. Tych było najwięcej w połowie lat 60-tych.kogigogi pisze:na początek może pionierek jakiś,aga, mazur
Dawno tam nie wchodziłem, bo zaginał mi adres, faktycznie, ostatnie posty sprzed 2 lat.salicjonał pisze:Był prowadzony - http://retroradio47.blogspot.comJest jeszcze blog który jest prowadzony przez starsze małżeństwo, ale nie pamiętam nazwy.
Oczywiście polecam PIONIERA dla Kolegi.
Nowsze lampowe nowsze, może niezbyt precyzyjnie sie wyrąziłemTELEWIZOREK52 pisze:kogigogi pisze:lampowe mnie nie za bardzo interesująNie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. No to lampowe czy nie ? Jeżeli nie lampowe to może jakiś Koliberek. Guliwer czy Czar. Tych było najwięcej w połowie lat 60-tych.kogigogi pisze:na początek może pionierek jakiś,aga, mazur