Zwiezda 54

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

kogigogi

Zwiezda 54

Post autor: kogigogi »

Sprzedam/zamienie się , części do tego radyjka są to ; tylna ścianka , obudowa bez panelu czołowego, skala(kiepska trochę) , 2 transformatory , przełącznik zakresów gałki.Zamiana na jakieś dobro lampowe najlepiej transformator o parametrach ok.; prąd anodowy 250V/150 mA ,prąd żarzenia 7V/4A
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Zwiezda 54

Post autor: Marcin K. »

Witam! Byłbym zainteresowany ścianką tylną, skalą i ewentualnie gałki. Napisz do czego ma być to trafo?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Marcin K. pisze: Napisz do czego ma być to trafo?
viewtopic.php?f=37&t=32138
andy401
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: andy401 »

Zapisuję się w kolejkę-środkowa gałka.
kogigogi

Witam transformator potrzebuje do radia Braun atelier 11 stereo, gałeczki są trzy jedna plastikowa a dwie jakieś dorabianie chyba z takiego jakby teflonu technicznego(ale może takie były oryginalne) . posiadam jeszcze dwie fikusne oprawki żarówek skali.Najchetniej zamiana na transformator. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Trafo znajdę i pomierzę. Możliwe że będą ze dwa jakieś. Muszę odwiedzić mroźny garaż...
Pozdrawiam, Marcin.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
kogigogi

Dla zainteresowanych skalą mam namiary na Pana który wykonywał skalę do zwiezdy na folii wyszło moim zdaniem dobrze (być może Pan zechce udostępnić plik graficzny lub wykonać skalę, za pomoc lub naprawę radia juwel) po południu zamieszczę zdjęcia części oraz skali drukowanej na folii
kogigogi

Witam zamieszczam zdjęcia mam oba transformatory nie ujęte na zdjęciach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Cześć. Wstępnie znalazłem takie cudo co ma pierwotne 2x110V i wtórne 132V+120V+6.3V/10A+17V. Jest dość spory, pochodzi z telewizora Rafena Record 4 z tego co sobie przypominam.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
kogigogi

Dziękuję , kaaaawał transformatora to jest ,wtórne 132 i 120 to dwa uzwojenia czy jedno z odczepem ? Jak byś był tak miły i podał wymiary ? jest tam takie fikuśne mocowanie we wnęce chassis i nie wiem czy podejdzie,pozdrawiam Tomek.
Ostatnio zmieniony pn, 5 grudnia 2016, 18:00 przez kogigogi, łącznie zmieniany 1 raz.
kogigogi

Jest jeszcze komplet sprawnych lamp , radio grało na nich do ostatniego tchu niestety...
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Już piszę:
Odległość między otworami na wkręty mocujące to 10x3.5cm
Długość rdzenia to 13cm
Wysokość całości to 8.5cm
Szerokość z karkasem to 10cm
Uzwojenia są osobno, można połączyć w szereg i masz 252V. Z tego TV zostały mi jeszcze inne trafa i dławiki, trochę tego było. Mam jeszcze kilka większych gabarytowo traf z wieloma uzwojeniami ale to już niezłe klocki.
Pozdrawiam.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
kogigogi

Dziękuje za informacje , transformator fajny prądowo ok.ale niestety nie wejdzie ni jak , za duże musiało by być o wymiarach około 8x9,5x3,5,nie będę za mocno ingerował w budowe chassis.pozdrawiam Tomek.
pawfil
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pawfil »

kogigogi pisze:Dla zainteresowanych skalą mam namiary na Pana który wykonywał skalę do zwiezdy na folii wyszło moim zdaniem dobrze (być może Pan zechce udostępnić plik graficzny lub wykonać skalę, za pomoc lub naprawę radia juwel) po południu zamieszczę zdjęcia części oraz skali drukowanej na folii
Czy można prosić namiary na tego Pana?
Czy sprzedaż ścianki jest jeszcze aktualna?
Paweł
kraz

Post autor: kraz »

Witam, mam coś takiego, wymiary gr rdzenia 3,5 cm gr z uzwojeniami ok 7 cm, dł rdzenia 8,5 cm wys 7 cm, jedno napięcie żarzenia jest nawinięte drutem 0,8 a drugie 0,22, trafo od jakiegoś lampowca, jak by pasowało to mogę pomierzyć napięcia, mi zależy tylko na napisie reszta w zależności jak by kto co potrzebował, nie chcę się wcinać tak że Marcin K. ma pierwszeństwo, tr mogę nawet koledze oddać na wymianę u kolegi za graty "Zwiezdy" pozdrawiam Hieronim.