Pomayslalem gdyby stworzyc tak na probe mono SE na 2*EL34 . Znalazlem schemacik tutaj http://www.republika.pl/audioton/lampy-wzm-se.html , chodzi o ten na samym dole.
Jak myslicie chodzic powinno , tylko jakie trzebaby trafo glosnikowe ?
Jakie trafo sieciowe ? Mam trafo siecowe z radia ETIUDA
dosc spore, jakies 200W na oko, nie podpinalem go do sieci ale na pewno jest tam 6,3V,
wiec do zaznia by sie nadalo,
tylko nie wiem jakie ma pozostale napiecia ? Moglby mi ktos podac jakie napiecia ma to trafo ?
Ma ono kilka odczepow.
Z 20W z tego wyciagne ? Bo zrobilem se na pcl 86 i zagralo dosyc ladnie tylko troche ma malo mocy, no wsumie jak na 2,5 W to jest glosno, ale przydaloby sie cos mocniejszego. A spodobalo mi sie strasznie jak EL34 zaswiecily podczas zazenia, az sie łeska w oku sie zakrecila

Podrzuccie pare rad i czy to trafo sieciowe by podeszlo do 2*EL34 , o bym mial zazenie i anodowe odrazu.
aha mam do dyspozycji jak narazie tylko TG2,5-2-666 , jeszcze jakies podobne do tego wielkoscia i pracowalo z EBL21 i jeszcze jak bym sie uparl to z mam jeszcze TG5-46-666 , troche slabe te trafa do EL34 i raczej sie chyba nie nadaja , ale coz, pomyslimy

Moze zalatwie cos lepszego.TYlko co ? Podajcie co by sie przyddalo, po symbolu .
A sieciowe trafo w roli glosnikowego to raczej kiepski pomysl nie ?
Pozdrawiam!
ps. A jakby uzyc TG5-46-666 tylko zeby obnizyc dosc sporo Uanodowe ?
Tylko ze sie lampa marnuje , nie ?