Proszę o pomoc, jaki to model Ingelen
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Proszę o pomoc, jaki to model Ingelen
Witam Serdecznie
Czy ktoś byłby znający się na rzeczy i taki uprzejmy, żeby powiedział mi jaki to jest model radia Ingelen?
próbowałem szukać i nie znalazłem.
Czy ktoś byłby znający się na rzeczy i taki uprzejmy, żeby powiedział mi jaki to jest model radia Ingelen?
próbowałem szukać i nie znalazłem.
Re: Proszę o pomoc, jaki to model Ingelen

Trzeba szukać pod hasłem Ingelen Geogrphic, Geografik, Geografic (różne nazwy są w internecie).
Jeżeli to faktycznie Ingelen a nie jakaś samoróbka, to okaz ten będzie bardzo, bardzo cenny...
Fajnie jakbyś zamieścił więcej zdjęć w dobrej jakości.
Pesymista to dobrze poinformowany optymista...
Wyem, że Geografic, ale tam numerów i modeli tego radia jest mnóstwo
- gachu13
- 1250...1874 posty
Na zdjęciu bardzo mało widać, ale mi to wygląda na chasis Ingelena Geografika zamontowane w jakiejś samoróbnej skrzyni.
SQ9KQZ
To jest na pewno oryginalne radio, siostra jakieś 7 lat temu dała za nie 500PLN, nie jest to żadna samorodna skrzynia, jest mały napis "patented"
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Naprawdę przydałoby się więcej zdjęć lepszej jakości. Z tego co niezbyt wyraźnie widać nasuwają mi się podobne wnioski jak Koledze gachu13.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Napewno nie jest to orginalny Ingelen Geografic.Wszystkie Geografiki miały skalę po prawej głośnik po lewej.Jakaś samoróbka,lub jakiś odbiornik robiony na licencji Ingelena. Prosimy o więcej zdjęć,zdjęcie tabliczki,tylnej ścianki.Gdzie jest głośnik?
JACEK
Radio na pewno jest oryginalne, ale osobno jako chassis i skrzynka. Moim zdaniem, skrzynka do którego zostało włożone chassis, to typowa skrzynka od głośnika. Gdyby na zdjęciu było troszkę więcej szczegółów, to można by się wypowiedzieć co do oryginalności pokręteł. Zgadam się z kolegą mooor77, że to żadna samorodna skrzynia. To zwykła skrzynka od głośnika, a samorodna to może być np. bryłka złotaTo jest na pewno oryginalne radio, siostra jakieś 7 lat temu dała za nie 500PLN, nie jest to żadna samorodna skrzynia, jest mały napis "patented"

Paweł
-
- 1250...1874 posty
A może to Capello Gigant odziany w inną skrzynkę:
http://www.radioretro.pl/capello38.html
http://www.radioretro.pl/capello38.html