Problemy technicze
Moderator: gsmok
-
- moderator
Problemy technicze
Czy tylko mi się trafiają? Co jakiś czas (nawet kilka rayz dziennie) nie ogę się połączyć z forum, bo 'dokument nie zawiera danych' albo 'odmowa dostępu'. Jakąś minutę później już działa. Wygląda to tak jakby ciągle na serwerach były prowadzone jakieś prace skutkujące chwilowym wyłączaniem serwera.
Re: Problemy technicze
Mam to samo od jakichś dwóch tygodni.tszczesn pisze:Czy tylko mi się trafiają? Co jakiś czas (nawet kilka rayz dziennie) nie ogę się połączyć z forum, bo 'dokument nie zawiera danych' albo 'odmowa dostępu'. Jakąś minutę później już działa. Wygląda to tak jakby ciągle na serwerach były prowadzone jakieś prace skutkujące chwilowym wyłączaniem serwera.
-
- 2500...3124 posty
-
- 2500...3124 posty
Mnie się zdarza od dłuższego czasu nie tylko na Triodzie. Po prostu mam badziewne połączenie z netem
.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- moderator
A u mnie tylko tutaj. Poadto (ale to było zawsze) niektóre posty musze czytać dwa lub trzy razy żeby przestały być 'nowe' (żeby znikła pomarańczowa kartka na głównej stronie w kategorii). Mam nadzieję, że odnwrotna sytuacja (list jest nowy, ale nie dostaje pomarańczowej kartki) nie zachodzi...Vault_Dweller pisze:Mnie się zdarza od dłuższego czasu nie tylko na Triodzie. Po prostu mam badziewne połączenie z netem ;).
-
- 625...1249 postów
-
- moderator
-
- moderator
Literówek sadze olbrzymie ilości, to fakt (i sam ich nie widzę - wiem co chciałem napisać, to czytam to co powinno być, a nie to co jest). A klawiatura mi wariuje swoją drogą, ale nie chce mi się kupić nowej, do tej już się przyzwyczaiłem. Ma duży Shift, Enter i Backspace, co jest dziś trudne do znalezienia.Alek pisze:Tomku-masz chyba dziurawą klawiaturę lub nieuważnie stukasz. Jeszczetrochę i zacznę Ci literówki poprawiać :cry:
-
- administrator
-
- moderator
Problemy techniczne trwają nadal
Nadal jest problem z oznaczaniem wiadomości jako przeczytane. Często musze jakiś post przeczytać po dwa lub trzy razy, ay forum zaznaczyło go jako przeczytany. teraz padł rekord - i sześć razy nie pomogło na posty w dziale 'Układy i urządzenia' i 'Poszukuję'. Lekko denerwujące się to robi :(
-
- 2500...3124 posty
Tomku!
Ćwicz cierpliwość.
Ja dzisiaj chcąc przejść ze strony głównej do jakiegoś działu
notorycznie miałem,że serwer nie odpowiada.
Przy czym nie pracuję przez modem a po łączu trwałym.
W tym konkretnym wypadku 2MB
Przeszedłem nad tym do porządku dziennego i na jakiś czas dałem sobie spokój.
Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.
Pewnie odpowiednie służby mają za małą wydajność i nie nadążają.
Regularnie co jakiś czas zamiast polskich "ogonków", które widze
na ekranie wpisując wiadomość w tejże po wysłaniu pojawiają się krzaczki.
Wtedy robię zmień i po zmianie jest O.K.
P.S. sprawdziłem,w tej chwili od razu O.K.
Ćwicz cierpliwość.
Ja dzisiaj chcąc przejść ze strony głównej do jakiegoś działu
notorycznie miałem,że serwer nie odpowiada.
Przy czym nie pracuję przez modem a po łączu trwałym.
W tym konkretnym wypadku 2MB
Przeszedłem nad tym do porządku dziennego i na jakiś czas dałem sobie spokój.
Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.
Pewnie odpowiednie służby mają za małą wydajność i nie nadążają.
Regularnie co jakiś czas zamiast polskich "ogonków", które widze
P.S. sprawdziłem,w tej chwili od razu O.K.
-
- moderator
Z pliterkami nigdy nie miałem tu problemu, czasami tylko, gdy ktoś wstawial je w niewałasciwej stronie kodowej.staszeks pisze: Regularnie co jakiś czas zamiast polskich "ogonków", które widze
-
- 3125...6249 postów
Witam
Może problemy z połączeniem są lokalne. Ja łączę się z Forum z domu i z pracy i nie mam zwykle z tym problemów. Dzisiaj wysyłałem duże załączniki i też szybko dały się przesłać. Przyznaję jednak, że czasami zdarza się 'czkawka' - ale pozostaje być w takich przypadkach cierpliwym.
Niedługo spadną na mnie formalnie obowiązki administrowania Forum od strony technicznej więc będę się bezpośrednio spowiadał z moich bojów z dostarczycielem usług internetowych
Może problemy z połączeniem są lokalne. Ja łączę się z Forum z domu i z pracy i nie mam zwykle z tym problemów. Dzisiaj wysyłałem duże załączniki i też szybko dały się przesłać. Przyznaję jednak, że czasami zdarza się 'czkawka' - ale pozostaje być w takich przypadkach cierpliwym.
Niedługo spadną na mnie formalnie obowiązki administrowania Forum od strony technicznej więc będę się bezpośrednio spowiadał z moich bojów z dostarczycielem usług internetowych

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- moderator
Nie, to nie są problemy lokalne - forum się ładuje, szybko i bez błędów, tyle, że wątki w którym listy są już przeczytane odznaczane są pomarańczową 'karteczką', tak jakby były nieprzeczytane. Normalnie po drugim lub najdalej trzecim przeczytaniu listu 'karteczki' były już białe. A od wczoraj wieczór silnik forum w ogóle (nawet po kilku czytaniach tego samego listu) nie zauważał faktu przeczytania listu. Pomagało wylogowanie i zalogowanie się jeszcze raz, ale to tylko obejście problemu. Natomiast od dzisiaj od południa formum już działa jak trzeba.gsmok pisze: Może problemy z połączeniem są lokalne. Ja łączę się z Forum z domu i z pracy i nie mam zwykle z tym problemów. Dzisiaj wysyłałem duże załączniki i też szybko dały się przesłać. Przyznaję jednak, że czasami zdarza się 'czkawka' - ale pozostaje być w takich przypadkach cierpliwym.