Poszukuję informacji na temat produkcji i historii odbiornika samochodowego OS3/II produkowanego przez Radiotechnikę Wrocław, który posiadam w swojej kolekcji zawierającej około 400 zabytkowych odbiorników samochodowych.
W załączeniu umieszczam zdjęcie odbiornika.
Poszukuję informacji o odbiorniku samochodowym OS3/II
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1 post
-
- 3125...6249 postów
Re: Poszukuję informacji o odbiorniku samochodowym OS3/II
Przy okazji mam pytanie do Kolegi o "większą połowę:-)" Rudelsburga (szukam)albo mam na zbyciu jego "mniejszą połowę"do naprawy.Ewentualnie szukam też gałek,kółek napędu linki skali do niego i do A-18.
Pozdrawiam Kolegę.
Jacek"b/t"
Pozdrawiam Kolegę.
Jacek"b/t"
Taki temat był już na forum:
viewtopic.php?f=11&t=19475&hilit=radiot ... oc%C5%82aw
Więcej będzie trudno znaleźć.
viewtopic.php?f=11&t=19475&hilit=radiot ... oc%C5%82aw
Więcej będzie trudno znaleźć.
Witam, odświeżam temat, bowiem zdobyłem OS3/II i odczuwam nagłą potrzebę zdobycia również skali do tego radyjka. Poszukuję również wibratora (przerywacza) do przetwornicy 12V.
Gdyby ktoś posiadał jakiś dobry patent na przetwornicę elektroniczną albo chociaż pomysł, czym zastąpić ten nieszczęsny wibrator, chętnie skorzystam i chetnie się czymś zrewanżuję. Mam trochę starych radyjek samochodowych, w tym kilka przedwojennych, ale wszędzie jest problem z wibratorem. Kilka udało mi się zregenerować, ale są zawodne. Może ktoś już coś wymyślił w tym temacie? Pozdrawiam
Gdyby ktoś posiadał jakiś dobry patent na przetwornicę elektroniczną albo chociaż pomysł, czym zastąpić ten nieszczęsny wibrator, chętnie skorzystam i chetnie się czymś zrewanżuję. Mam trochę starych radyjek samochodowych, w tym kilka przedwojennych, ale wszędzie jest problem z wibratorem. Kilka udało mi się zregenerować, ale są zawodne. Może ktoś już coś wymyślił w tym temacie? Pozdrawiam
Wibratory do przetwornicy 12V ma czasami sprzedawca marekmagda z Allegro. Mam wibrator BA-12,8V, mogę odsprzedać, jeśli będziesz miał chęć kupić. Co do zamienników tranzystorowych, to kilka opisów jak je wykonać podaje Google.
Jestem zainteresowany, można na priv?Zenek pisze:Wibratory do przetwornicy 12V ma czasami sprzedawca marekmagda z Allegro. Mam wibrator BA-12,8V, mogę odsprzedać, jeśli będziesz miał chęć kupić. Co do zamienników tranzystorowych, to kilka opisów jak je wykonać podaje Google.