Dotarł do mnie dzisiaj mój kordial U , wszystko poza jednym zimnym lutem i domontowanym prowizorycznie włącznikiem wygląda dobrze . Mam tylko jeden problem bo nie mogę nigdzie nic na temat wersji U znaleźć . chodzi mi o lampy , po napisach wiem ze są EF6 i EF9 , jest lampa OSTRAM nie wiem jaka i pozostałe dwie philipsa których nie potrafię rozpoznać .
niewiadome lampy :
Potrzebuje również dokładnych zdjęć 3 ozdobnych listewek przed głośnikiem , najlepiej z wymiarami i gdy są wyjęte z radia .
Poza tym jakieś namiary na Pana który w woj. łódzkim chyba regeneruje głośniki .
Pozostałe dwie to CL4 (ta z cyckiem u góry) i CY1. Lampa Osram to Eisen Urdox EUVI, nie wiem czy siedziała tam oryginalnie, ale parametry ma prawidłowe, wiec powinna pasować.
Niestety tego nie wiem, generalnie stosowano baretery Philipsa C1 lub C2 (w zależności od napięcia sieci zasilającej). Na stronie http://www.radioretro.pl inne modele Elektritów U z tego sezonu (Allegro, Fidelio) mają w spisie podane EUVI, możliwe więc, że akurat w tym sezonie stosowano ten typ.