Czętotliwośc pośrednia Telefunkena T4Z
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Czętotliwośc pośrednia Telefunkena T4Z
Zna ktoś? Inne z tego roku miały 460kHz, ale ten chyba 128kHz, przynajmniej tak mi objawy wskazują... Otwieranie kubka z cewkami jest dość upierdliwe i nie chcę robić tego bez potrzeby.
-
- 3125...6249 postów
T4Z
Nie wiem, czy to Ci coś pomoże, ale w wielotomowym dziele "Empfanger-Schaltungen der Radio - Industrie" Tom 9 przy schemacie radia Telefunken T4Z podana jest wartość ZF=484kHz.
Przy okazji. Na Twojej stronie (gratuluję, jest imponująca) nie znalazłem nic nt. wzmacniaczy produkowanych niegdyś przez firmę Elektrit. Wiem, że to naprawdę trudno dostępne info. Może coś na ten temat słyszałeś?
Przy okazji. Na Twojej stronie (gratuluję, jest imponująca) nie znalazłem nic nt. wzmacniaczy produkowanych niegdyś przez firmę Elektrit. Wiem, że to naprawdę trudno dostępne info. Może coś na ten temat słyszałeś?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- moderator
Re: T4Z
Wiem, jest to zresztą jedyny chemat polskiego Telefunkena w tej ksiażce. Na tym schemacie są zresztą droben błędy (poprawię swój schemat jak tylko skończe naprawiać to radio). Przepraszam, pytania nie ma, w momencie jego zadawania miałem chyba zaćmienie umysłu (jakoś nie zakojarzyłem, że 530 jest większe od 460). Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.gsmok pisze:Nie wiem, czy to Ci coś pomoże, ale w wielotomowym dziele "Empfanger-Schaltungen der Radio - Industrie" Tom 9 przy schemacie radia Telefunken T4Z podana jest wartość ZF=484kHz.
Tak, że robił i nic więcejgsmok pisze:Przy okazji. Na Twojej stronie (gratuluję, jest imponująca) nie znalazłem nic nt. wzmacniaczy produkowanych niegdyś przez firmę Elektrit. Wiem, że to naprawdę trudno dostępne info. Może coś na ten temat słyszałeś?

-
- 3125...6249 postów
-
- moderator