Czętotliwośc pośrednia Telefunkena T4Z

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Czętotliwośc pośrednia Telefunkena T4Z

Post autor: tszczesn »

Zna ktoś? Inne z tego roku miały 460kHz, ale ten chyba 128kHz, przynajmniej tak mi objawy wskazują... Otwieranie kubka z cewkami jest dość upierdliwe i nie chcę robić tego bez potrzeby.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

T4Z

Post autor: gsmok »

Nie wiem, czy to Ci coś pomoże, ale w wielotomowym dziele "Empfanger-Schaltungen der Radio - Industrie" Tom 9 przy schemacie radia Telefunken T4Z podana jest wartość ZF=484kHz.

Przy okazji. Na Twojej stronie (gratuluję, jest imponująca) nie znalazłem nic nt. wzmacniaczy produkowanych niegdyś przez firmę Elektrit. Wiem, że to naprawdę trudno dostępne info. Może coś na ten temat słyszałeś?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: T4Z

gsmok pisze:Nie wiem, czy to Ci coś pomoże, ale w wielotomowym dziele "Empfanger-Schaltungen der Radio - Industrie" Tom 9 przy schemacie radia Telefunken T4Z podana jest wartość ZF=484kHz.
Wiem, jest to zresztą jedyny chemat polskiego Telefunkena w tej ksiażce. Na tym schemacie są zresztą droben błędy (poprawię swój schemat jak tylko skończe naprawiać to radio). Przepraszam, pytania nie ma, w momencie jego zadawania miałem chyba zaćmienie umysłu (jakoś nie zakojarzyłem, że 530 jest większe od 460). Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
gsmok pisze:Przy okazji. Na Twojej stronie (gratuluję, jest imponująca) nie znalazłem nic nt. wzmacniaczy produkowanych niegdyś przez firmę Elektrit. Wiem, że to naprawdę trudno dostępne info. Może coś na ten temat słyszałeś?
Tak, że robił i nic więcej :( Cjoć trzymałem jeden w ręku (niestety jest trochę grzebany). A co, masz jakiś u siebie?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Niestety nigdy nawet nie widziałem wzmacniacza Elektrit. Może dodałbyś fotkę tego, który miałeś szczęście widzieć na swojej stronie.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

gsmok pisze:Niestety nigdy nawet nie widziałem wzmacniacza Elektrit. Może dodałbyś fotkę tego, który miałeś szczęście widzieć na swojej stronie.
Poproszę właściciela o udostępnienie, mam nadzieję, że się zgodzi.
A wzmacniacz wygląda wyjątkowo mało ciekawie.