zlecę wykonanie charakterografu do lamp z forum triody

Układy półprzewodnikowe pełniące ważne funkcje pomocnicze w układach lampowych.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

legy
100...124 posty
100...124 posty

zlecę wykonanie charakterografu do lamp z forum triody

Post autor: legy »

Witam zlecę wykonanie samego układu elektronicznego charakterografu wraz z uruchomieniem bez obudowy
najlepiej żeby zajął się tym ktoś kto zna dobrze temat .
Urządzenie jest mi potrzebne do dobierania lamp w pary i kwartety ,zauważyłem że będzie się do tego celu świetnie nadawać .
pozdrawiam Legy
Ostatnio zmieniony sob, 3 kwietnia 2010, 13:37 przez legy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: zlecę wykonanie charakterografu do lamp z forum elektrody

Post autor: TooL46_2 »

Moze sie nie znam, ale charakterograf to chyba do sciagania charakterystyk lamp a nie parowania? Moze to Ci jednak bardziej podejdzie. Chyba, ze chcesz dobierac super hiper wypasione pary i kwartety (S i Ia zeby sie zgadzalo w kazdym punkcie), ale na to chyba trzeba kilku lat i wagonu lamp ;)
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
legy
100...124 posty
100...124 posty

Re: zlecę wykonanie charakterografu do lamp z forum elektrody

Post autor: legy »

Właśnie oto mi chodzi chcę dobierać bardzo dokładnie pary i kwartety ten co mi wzkazałeś ma za mały zakres , dużo triod mocy mam do pomierzenia np: 6c33c,6n13c . Jak narazie nazbierałem już kilka tysięcy lamp taraz tylko mieżyć i dobierać , chcę także dołączać do każdego dobranego zestawu opis i wykres każdej lampy .