Mam przez kilka dni taki oto przedwzmacniacz. Gdyby ktoś miał pytania, to zapraszam. Chociaż właściwie nie ma o co pytać, bo konstrukcja w 100% mechaniczna. Podobno ma możliwość przepięcia uzwojeń pierwotnych do konfiguracji +6dB i mam to wykonać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Czyli to taki 'troche' przerosniety potencjometr o niskiej impedancji wejsciowej? Pierwszy raz cos takiego na oczy widze
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Urządzenie zapewne jest audiofilskie i bardzo drogie, tymczasem wnętrze według mnie wygląda fatalnie, zwłaszcza prowadzenie przewodów, wszystko poplątane, krzywe, w szafie telefonicznej jest większy porządek. Spód - ordynarna blacha z otworami, a obejmy na transformatorach wyglądają jak opaski do wodociągu..
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Co do prowadzenia przewodów, to też tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale wydaje mi się, że ich chaotyczne ułożenie ma zapobiec sprzężeniom, o które łatwiej przy równoległym prowadzeniu.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
szalony pisze:Urządzenie zapewne jest audiofilskie i bardzo drogie, tymczasem wnętrze według mnie wygląda fatalnie, zwłaszcza prowadzenie przewodów, wszystko poplątane, krzywe, w szafie telefonicznej jest większy porządek. Spód - ordynarna blacha z otworami, a obejmy na transformatorach wyglądają jak opaski do wodociągu..
Przypomiał mi się dowcip:
Spotyka na ulicy moskiewskiej Nowy Ruski Nowego Ruskiego. - O, fajny krawat - zauważa. - Gdzie kupiłeś? Ile dałeś? - W Paryżu. Za dwa tysiące. - Och, ty frajerze. Tu za rogiem w sklepie są takie same po 5 tysięcy. Leć tam natychmiast, kup i nie rób z siebie dziada.