Seibt 23L Roland - potrzebuję informacji

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

g.marciniak
375...499 postów
375...499 postów

Seibt 23L Roland - potrzebuję informacji

Post autor: g.marciniak »

Witam!
Posiadam ww. odbiornik. Niestety jest mocno pogrzebany, brak w nim głośnika, za to ktoś przykręcił trafo głośnikowe do trafa zasilającego, cewki i kondensatory zjedzone przez szkodniki, połączenia elektryczne uszkodzone. Czy ktoś posiada może takie radio i mógłby udostępnić zdjęcia? Zastanawiam się jak naprawić te cewki, a właściwie wykonać je od nowa, bo te koszykowe od fal długich są na tyle zniszczone, że nie ma sensu cokolwiek z tym robić, tym bardziej że są one zalane jakimś lakierem.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
spiga
375...499 postów
375...499 postów

Re: Seibt 23L Roland - potrzebuję informacji

Post autor: spiga »

Witam
Jest taka szansa - jadę na Święta do mego domu rodzinnego, a tam jest taki egzemplarz - też bez głośnika, ale niewiele grzebany (chyba tylko przeze mnie - próbowałem go uruchomić i trochę popodpinałem kondensatorów). Na razie zdjecia z sieci, które pokazują jakiego głośnika szukać :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
silukgienek
2 posty
2 posty

Post autor: silukgienek »

spiga pisze:Witam
Jest taka szansa - jadę na Święta do mego domu rodzinnego, a tam jest taki egzemplarz - też bez głośnika, ale niewiele grzebany (chyba tylko przeze mnie - próbowałem go uruchomić i trochę popodpinałem kondensatorów). Na razie zdjecia z sieci, które pokazują jakiego głośnika szukać :lol:
WITAM PODAJ E-MAIL ZROBIE FOTO PRZESLE. MOJ sp9cwf@interia.pl
g.marciniak
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: g.marciniak »

Dziękuję za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie - czy zna ktoś choć orientacyjne liczby zwojów cewek - moje zostały pogryzione doszczętnie przez gryzonie...