Witam!
Posiadam ww. odbiornik. Niestety jest mocno pogrzebany, brak w nim głośnika, za to ktoś przykręcił trafo głośnikowe do trafa zasilającego, cewki i kondensatory zjedzone przez szkodniki, połączenia elektryczne uszkodzone. Czy ktoś posiada może takie radio i mógłby udostępnić zdjęcia? Zastanawiam się jak naprawić te cewki, a właściwie wykonać je od nowa, bo te koszykowe od fal długich są na tyle zniszczone, że nie ma sensu cokolwiek z tym robić, tym bardziej że są one zalane jakimś lakierem.
Pozdrawiam!
Seibt 23L Roland - potrzebuję informacji
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
-
- 375...499 postów
Re: Seibt 23L Roland - potrzebuję informacji
Witam
Jest taka szansa - jadę na Święta do mego domu rodzinnego, a tam jest taki egzemplarz - też bez głośnika, ale niewiele grzebany (chyba tylko przeze mnie - próbowałem go uruchomić i trochę popodpinałem kondensatorów). Na razie zdjecia z sieci, które pokazują jakiego głośnika szukać
Jest taka szansa - jadę na Święta do mego domu rodzinnego, a tam jest taki egzemplarz - też bez głośnika, ale niewiele grzebany (chyba tylko przeze mnie - próbowałem go uruchomić i trochę popodpinałem kondensatorów). Na razie zdjecia z sieci, które pokazują jakiego głośnika szukać

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 2 posty
WITAM PODAJ E-MAIL ZROBIE FOTO PRZESLE. MOJ sp9cwf@interia.plspiga pisze:Witam
-
- 375...499 postów
Dziękuję za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie - czy zna ktoś choć orientacyjne liczby zwojów cewek - moje zostały pogryzione doszczętnie przez gryzonie...