Pozdrawiam
Saba 230 WL
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Marconi
- 375...499 postów

Saba 230 WL
Potrzebuję zdjęcia Saby 230 WL wersja w bakelicie. Chodzi mi o ujęcie gałek, a właściwie tej z lewej strony-od trymerka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Marconi
- 375...499 postów

Re: Saba 230 WL
Mam zdjęcia całego radia, ale nie oddają one szczegółów gałek. Chodziło mi raczej o ujęcie samych gałek. Założę to co było, bo z prawej przy włączniku/zakresach miałem płaską i tak zostawię. Najwięcej wątpliwości budzi ta z lewej strony, po złożeniu radia wkleję zdjęcie do oceny Trodowiczów. 
-
geguś
SABA 230 WL
Po krótkiej rozmowie na PW, postanowiłem odświeżyć temat.
Jakie napięcie pracy jest podane na kondensatorze 15uF? Potrzebuję swój uformować, a z napisów został się tylko rok produkcji.
Dochodzi jeszcze jedno pytanie. Rezystancja dławika z rdzeniem na zasilaniu anody RENS'a 1284. Wg moich mierników wychodzi 50kom. Wg wykazu 12kom.
Kilka załączników.
Wątek połączono ze starszym o tym samym tytule
R.
Jakie napięcie pracy jest podane na kondensatorze 15uF? Potrzebuję swój uformować, a z napisów został się tylko rok produkcji.
Dochodzi jeszcze jedno pytanie. Rezystancja dławika z rdzeniem na zasilaniu anody RENS'a 1284. Wg moich mierników wychodzi 50kom. Wg wykazu 12kom.
Kilka załączników.
Wątek połączono ze starszym o tym samym tytule
R.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
geguś
-
OTLamp
Re: SABA 230 WL
450Vgeguś pisze:
-
geguś
Potrzebuję wartość indukcyjności dławika anodowego na rdzeniu. Mój okazał się walnięty.
-
Marconi
- 375...499 postów

Witam! Mam takie radio, wątek na Triodzie o tym samym tytule. Chodzi na oryginalnym elektrolicie, ma owalny głośnik i trzy kolorowe żaróweczki podświetlające zakresy. Jeśli w czymś mogę pomóc, zmierzyć to nie ma problemu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
geguś
Jeżeli takowy jest, to proszę moderatora władnego o przeniesienie tego co tu jest do tamtego wątku.Marconi pisze: Witam! Mam takie radio, wątek na Triodzie o tym samym tytule.
No to tylko ta indukcyjność dławika mnie interesuje.Marconi pisze: Jeśli w czymś mogę pomóc, zmierzyć to nie ma problemu.
Niestety ja nie posiadam kolorowych żarówek
-
Marconi
- 375...499 postów

Rezystancja wzbudzenia 2050 omów, zaś dławika przy anodzie RENS 1284 2565 omów - mierzone profesjonalnym miernikiem analogowym ICE.geguś pisze: No to tylko ta indukcyjność dławika mnie interesuje.
Niestety ja nie posiadam kolorowych żarówek .
Sprawdź, czy sekcje agregatu nie mają zwarcia, bo u mnie było i musiałem dorabiać podkładki regulujące, które uległy skruszeniu.
-
geguś
O, umknął mi ten post. Przepraszam, że nie odpowiadam. Ten bez rdzenia to wiem, że ma mieć 2,5k. Mi chodzi o ten na rdzeniu o oznaczeniu 332/XXII. On wisi nad przełącznikiem "kanałów". Ze schematu wynika że rezystancję ma 12kom. Potrzebuje jeszcze jego indukcyjność. Pewnie będzie ze 30H, ale wolę mieć fabryczna wartość.