Mam zdjęcia całego radia, ale nie oddają one szczegółów gałek. Chodziło mi raczej o ujęcie samych gałek. Założę to co było, bo z prawej przy włączniku/zakresach miałem płaską i tak zostawię. Najwięcej wątpliwości budzi ta z lewej strony, po złożeniu radia wkleję zdjęcie do oceny Trodowiczów.
Witam! Mam takie radio, wątek na Triodzie o tym samym tytule. Chodzi na oryginalnym elektrolicie, ma owalny głośnik i trzy kolorowe żaróweczki podświetlające zakresy. Jeśli w czymś mogę pomóc, zmierzyć to nie ma problemu.
geguś pisze:
No to tylko ta indukcyjność dławika mnie interesuje.
Niestety ja nie posiadam kolorowych żarówek .
Rezystancja wzbudzenia 2050 omów, zaś dławika przy anodzie RENS 1284 2565 omów - mierzone profesjonalnym miernikiem analogowym ICE.
Sprawdź, czy sekcje agregatu nie mają zwarcia, bo u mnie było i musiałem dorabiać podkładki regulujące, które uległy skruszeniu.
O, umknął mi ten post. Przepraszam, że nie odpowiadam. Ten bez rdzenia to wiem, że ma mieć 2,5k. Mi chodzi o ten na rdzeniu o oznaczeniu 332/XXII. On wisi nad przełącznikiem "kanałów". Ze schematu wynika że rezystancję ma 12kom. Potrzebuje jeszcze jego indukcyjność. Pewnie będzie ze 30H, ale wolę mieć fabryczna wartość.