Posiadam stare radio o pełnej nazwie UNITRA DIORA RELAX II 20306. Nie posiada ono anteny i jest raczej w dobrym stanie. W końcu ma niecałe 40 lat. Czytałem w necie, że radio to było produkowane w latach 1969-1971 i powstało ok. 158 tys. egzemplarzy. Podłączyłem do prądu i działa tylko, że bez anteny nic nie słychać konkretnego.
Moim zamiarem jest, aby wystawić ten egzemplarz na portalu aukcyjnym.
Chciałbym dowiedzieć na ile taki typ radia jest wyceniany i jakiej ceny mogę się spodziewać za ten zabytek ??
Dzięki za przeczytanie i ewentualną odpowiedź. Pozdrowienia.
Jest w ładnym stanie. Bardzo zniszczone schodziły z Allegro w cenie wyższej.
Pytanko do właściciela - czy jest to wersja z czerwonymi kropkami na gałkach (ładniej sie radio z nimi prezentuje - nie było to malowanie ale wciskana plastikowa czerwona 'kropka')
Nie ma czerwonych kropek. Są tego samego koloru co cała gałka, lecz wyniesione ponad jej powierzchnie. Rzeczywiście gdyby były innego koloru byłyby ładniejsze i na pewno bardziej widoczne.
Szczerze mówiąc nie satysfakcjonuje mnie ta cena. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak ładnie zapakować w karton i włożyć do piwnicy na około 10 lat (może i więcej). Może będzie te radio wtedy znacznie bardziej wartościowe.
Wystawiałem kilkakrotnie to radio w doskonałym stanie i w pełni sprawne za cenę 40zł i zarobiło tylko Allegro. Nie ma chętnych w Polsce na tego typu radia, a przecież jest całkiem sympatyczne.
rozibest pisze: Szczerze mówiąc nie satysfakcjonuje mnie ta cena. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak ładnie zapakować w karton i włożyć do piwnicy na około 10 lat (może i więcej). Może będzie te radio wtedy znacznie bardziej wartościowe.