Jaka cena za radio Diora Relax II 20306?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

rozibest
2 posty
2 posty

Jaka cena za radio Diora Relax II 20306?

Post autor: rozibest »

Witam.

Posiadam stare radio o pełnej nazwie UNITRA DIORA RELAX II 20306. Nie posiada ono anteny i jest raczej w dobrym stanie. W końcu ma niecałe 40 lat. Czytałem w necie, że radio to było produkowane w latach 1969-1971 i powstało ok. 158 tys. egzemplarzy. Podłączyłem do prądu i działa tylko, że bez anteny nic nie słychać konkretnego.
Moim zamiarem jest, aby wystawić ten egzemplarz na portalu aukcyjnym.

Chciałbym dowiedzieć na ile taki typ radia jest wyceniany i jakiej ceny mogę się spodziewać za ten zabytek ??

Dzięki za przeczytanie i ewentualną odpowiedź. Pozdrowienia.

Obrazek
Obrazek
Alek

Re: Jaka cena za radio Diora Relax II 20306?

Post autor: Alek »

Nie należy się raczej spodziewać, że cena przekroczy 25-35 zł.
_idu

Post autor: _idu »

Jest w ładnym stanie. Bardzo zniszczone schodziły z Allegro w cenie wyższej.

Pytanko do właściciela - czy jest to wersja z czerwonymi kropkami na gałkach (ładniej sie radio z nimi prezentuje - nie było to malowanie ale wciskana plastikowa czerwona 'kropka')
rozibest
2 posty
2 posty

Post autor: rozibest »

Nie ma czerwonych kropek. Są tego samego koloru co cała gałka, lecz wyniesione ponad jej powierzchnie. Rzeczywiście gdyby były innego koloru byłyby ładniejsze i na pewno bardziej widoczne.

Szczerze mówiąc nie satysfakcjonuje mnie ta cena. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak ładnie zapakować w karton i włożyć do piwnicy na około 10 lat (może i więcej). Może będzie te radio wtedy znacznie bardziej wartościowe.
_idu

Post autor: _idu »

Wystaw za granicą. Niestety w Polsce sprzedaż tego typu rzeczy nie jest opłacalna.
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

Wystawiałem kilkakrotnie to radio w doskonałym stanie i w pełni sprawne za cenę 40zł i zarobiło tylko Allegro. Nie ma chętnych w Polsce na tego typu radia, a przecież jest całkiem sympatyczne.
Awatar użytkownika
frycz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: frycz »

rozibest pisze: Szczerze mówiąc nie satysfakcjonuje mnie ta cena. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak ładnie zapakować w karton i włożyć do piwnicy na około 10 lat (może i więcej). Może będzie te radio wtedy znacznie bardziej wartościowe.
Nie trzeba się zniechęcać :wink:
Zobacz gościa bez kompleksów: http://allegro.pl/item372058964_radio_r ... kazja.html (kup teraz: 550 PLN)
Albo tego: http://allegro.pl/item371312178_unitra_ ... awne_.html (kup teraz: 360 PLN)
Okazja chłopie!

Pozdrówka!
Robert SP5RF